Grapini, la un eveniment desprins parcă din filme: Doresc ca România să se pregătească

Marți, 5 septembrie, în Parlamentul European, s-a desfășurat o conferință desprinsă parcă din filmele de ultimă generație, numită „Condusul Autonom: Infrastructura Digitală și Analogică”, parte a Platformei Viitorului Condusului, inițiată și moderată de către europarlamentarul german, Ismail Ertug.

Ertug este membru al Comisiei TRAN - Transport și Turism și organizator al unei serii de evenimente centrate pe subiectul condusului autonom și conectat.

Umanista Maria Grapini, membră, la rându-i, a Comisiei TRAN, a fost invitată la dezbaterile extrem de interesante, la care a luat cuvântul.

"Doresc ca și România să cunoască aceste tendințe și să se pregătească! Problema este că, pentru a putea să accesezi tehnologii moderne, trebuie să fie strâns corelate două elemente: îmbunătățirea infrastructurii și noile tehnologii în domeniul industriei constructoare de mașini. Aici, țara noastră are încă mult de recuperat”, a spus europarlamentarul PPU-sl.

Discuțiile de marți au fost inițiate de către vicepreședintele Comisiei Europene, Maros Sefcovic, însărcinat cu realizarea  unei Uniuni Europene Energetice, prin conectarea infrastructurilor, punerea în aplicare a legislației și sporirea concurenței. În opinia sa, nu este sigur dacă, în următorii 10-15 ani, copiii de astăzi vor mai avea nevoie de carnet de conducere! Politicile din domeniul condusului autonom vor avea impact asupra poluării aerului iar, până în 2019, mai sunt multe lucruri de realizat, a mai precizat Sefcovic. 

Conferința, la care a participat Maria Grapini, a stabilit drept principală întrebare „cum se poate asigura Europa că va avea o poziție de conducere în industria producătoare de mașini?”, pe lângă alte întrebări etice și legislative, toate urmând a fi rezolvate, obligatoriu, printr-o abordare orizontală.

[citeste si]

S-a vorbit și despre progresul european semnificativ din domeniul inovării și tehnologiei, precum și despre dialogul inițiat cu primarii de orașe, pe tema congestiei și a poluării aerului, probleme cronice ale întregului continent. Dr. Tobias Miethaner (Ministerul German de Transport și Infrastructură Digitală) a menționat importanța conectivității în fluidizarea și siguranța traficului, 2018 fiind anul în care se dorește ca tehnologia 5G să fie la îndemâna tuturor operatorilor!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel