Granița cu Mexicul: Trump trimite Garda Națională pentru stoparea imigrației ilegale

Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, va semna miercuri un ordin prin care Departamentele Apărării şi Securităţii Naţionale vor colabora cu statele pentru a desfăşura militari din Garda Naţională la frontiera cu Mexicul, transmite EFE. 

"Este timpul să acţionăm", a spus Kirstjen Nielsen, secretarul pentru securitatea internă a SUA, anunţând că Trump preconizează semnarea documentului miercuri. 

"Sperăm ca această desfăşurare să înceapă imediat", a adăugat ea, citată de AFP, cu referire la deplasarea Gărzii Naţionale la frontiera de sud-vest pentru a ajuta serviciile de pază a frontierei. 

Garda Naţională a intervenit la frontieră în 2010, din ordinul lui Barack Obama, precum şi între 2006-2008, pe mandatul lui George W. Bush. 

"Ameninţarea este reală", a asigurat Kirstjen Nielsen, pentru a explica această decizie, subliniind "nivelurile inacceptabile ale traficului de droguri, bandelor periculoase şi imigraţia ilegală (...) la frontiera noastră de sud". 

Presiune crescută la graniță 

AFP aminteşte că, de mai multe zile, Trump a crescut presiunea asupra Mexicului şi Congresului american pentru a acţiona fiecare în scopul de a împiedica sosirea de migranţi ilegali în Statele Unite. 

Acest interes reînnoit din partea preşedintelui american a fost declanşat de imaginile cu o caravană de migranţi din America Centrală, în principal din Honduras, hotărâţi să ajungă în SUA şi care se află în prezent în sudul Mexicului. 

"Până când vom avea un zid şi o securitate adecvată, ne vom proteja frontiera cu armata noastră", a arătat Trump marţi, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel