Grama (PSD Covasna): În turul doi totul porneşte de la zero

Liderul PSD Covasna, Horia Grama, consideră că deşi a obţinut cele mai multe voturi la alegerile prezidenţiale de duminică, Klaus Iohannis nu are niciun atu în faţa Vioricăi Dăncilă şi că nu trebuie exclusă posibilitatea ca aceasta să câştige cel de-al doilea tur de scrutin.

"Important e că ne-am calificat în turul doi (...) Situaţia e echilibrată, acum totul porneşte de la zero. Lumea nu va mai avea de analizat 18 candidaţi sau câţi au fost în cursă, ci îi vor compara pe Klaus Iohannis şi pe Viorica Dăncilă. Iar dacă Iohannis îşi va pierde foile la vreo confruntare electorală, dacă va accepta o astfel de dezbatere, oamenii vor putea face diferenţa, pentru că, deşi mulţi o insultă, Viorica Dăncilă vorbeşte liber şi coerent. Iohannis, în schimb, nici în seara asta nu a putut să spună ceva fără foi (...) Societatea românească are nevoie de un preşedinte român, de ce nu, o femeie. Femeile au foarte multe atu-uri, sunt mai organizate, mai atente la detalii", a declarat Horia Grama.

Acesta a mai adăugat că electoratul va avea, de asemenea, ocazia de a vedea, între cele două tururi de scrutin, diferenţa dintre stilul de a guverna al PSD şi cel al PNL.

"Oamenii au timp să se gândească la ce foloase au obţinut de pe urma guvernării PSD şi să compare ce ştie şi ce face PSD şi ce fac cei de la PNL", a mai spus acesta.

Cât priveşte prezenţa la urme în judeţul Covasna, care a fost una dintre cele mai scăzute din ţară, Grama a respins afirmaţiile liderului UDMR Covasna, Tamas Sandor, potrivit căruia zonele româneşti au tras procentul în jos, prin neprezentare la urne.

"Din cifrele pe care le-am văzut până acum am constatat că, în general, localităţile româneşti şi mixte s-au apropiat mai mult de media naţională, în timp ce în zonele preponderent maghiare, cum ar fi Baraolt sau Târgu Secuiesc, prezenţa la vot a fost mai scăzută. Practic, maghiarii dacă nu au miză, nu participă", a mai spus liderul PSD.

În primul tur de scrutin desfăşurat duminică, prezenţa la vot în judeţul Covasna a fost de 37,02%, faţă de 47,66% cât a fost la nivel naţional.

La alegerile prezidenţiale de acum 5 ani, participarea la vot în judeţul Covasna a fost de 43,12%, iar în 2009 a fost de 42,38%. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel