EXCLUSIV  Graffitti-ul ca formă de artă, cu Dr. Elena Costea și DJ DOX

Elena Costea, doctor în Științele Comunicării și DJ DOX au fost prezenți la Interviurile DCNews cu Val Vâlcu și au discutat despre cultura hip-hop.

Tema de cercetare a lucrării de doctorat a Elenei Costea a fost cultura hip-hop, despre a vorbit alături de DJ DOX. Cei doi au discutat despre cele patru ramuri ale hip-hop-ului, adică DJ-ing, MC-ing, graffitti și breakdance, respectiv despre impactul lor social.

Graffitti, dar și multe mâzgâlituri

DJ DOX a precizat faptul că „nu orice mâzgâlitură este un graffitti", deci o formă de artă. Mai mult decât atât, DOX amintește faptul că diverse entități publice au încurajat această formă de artă, într-un cadru legal.

„Nu orice mâzgâlitură e un graffitti, ca să ne înțelegem din start. De exemplu, în Iași și în alte orașe din România s-au făcut diverse sesiuni pe blocuri care arătau cum arătau... Cum arată marea majoritatea a blocurilor din România. Au venit foarte mulți artiști, dintre care și artiști din afară și practic, prin desenele fiecăruia, blocul a căpătat o nuanță mai veselă. Toate acestea, la modul legal". 

Mainstream-ul și underground-ul merg mână-n mână

Elena Costea a subliniat faptul că atât graffiti-ul mainstream, cât și cel underground continuă să se manifeste în paralel.

„Graffitti-ul mainstream, dar și cel underground, ele continuă să se manifeste în paralel (...) În zonele periferice, abandonate, încă se regăsesc graffitti-uri făcute ilegal, underground, așa cum în paralel și în București se pot vedea o grămadă de murale făcute profesionist, care folosesc tehnica de graffitti" „De exemplu, CFR-ul a pus la dispoziție niște vagoane și o locomotivă tocmai în ideea asta", a completat DJ DOX.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel