Grădiniţe cu profil sportiv. Dăncilă: Facem încă un pas

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că în şedinţa de guvern va fi adoptat un memorandum prin care se instituie o schemă de ajutor de stat cu un buget multianual de 500 de milioane de euro, prin care este susţinută construirea de grădiniţe cu profil sportiv.

"Facem astăzi încă un pas pentru punerea în aplicare a programului 'Investim în copii, investim în viitor', prin care vom susţine construirea, amenajarea şi dotarea a 1.000 de grădiniţe cu profil sportiv. Adoptăm un memorandum prin care instituim o schemă de ajutor de stat cu un buget multianual de 500 de milioane de euro, cu începerea finanţării din acest an", a spus premierul la începutul şedinţei.

Ea a adăugat că schema de ajutor de stat se adresează persoanelor juridice de drept privat, inclusiv organizaţiilor neguvernamentale, asociaţiilor, fundaţiilor şi cluburilor sportive.

"Sprijinul va consta atât în acordarea unui ajutor de minimis de până la 500.000 de euro din cheltuielile eligibile, cât şi în garantarea creditelor de către stat în procent de maximum 50%. Este un proiect de perspectivă prin care dorim să creăm condiţii pentru încurajarea copiilor să practice sportul cu beneficii pentru sănătate", a menţionat premierul.

Vezi și: PSD - Aurelian Bădulescu, retragere sprijin politic. Mutu: Total neadevărat! Chiar mi-a mulţumit

ANAF, decizie. Motiv de bucurie pentru cei cu datorii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel