Gradinile Versailles de pe Kisellef, salvate de Nicuşor Dan şi primarul Sectorului 1

Nicusor Dan
Nicusor Dan

Tribunalul București a anulat decizia de mediu pentru proiectul imobiliar din Kiseleff 45. Este procesul cu numărul 163 câștigat de Asociația Salvați Bucureștiul. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs. 

 

"Tribunalul București a anulat decizia de mediu pentru proiectul imobiliar din Kiseleff 45. Este procesul cu numărul 163 câștigat de Asociația Salvați Bucureștiul. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs. Grădina de 1,1 hectare amplasată în Șoseaua Kiseleff 45 este cunoscută ca “grădinile Versailles ale Bucureștiului”, întrucât era organizată că o copie în miniatură a acesteia.

Proprietarii terenului au obținut mai multe acte pentru a construi un complex de locuințe:

-           în 2014 un PUD de la Consiliul General al Municipiului București

-           în 2014 o decizie de mediu de la Agenția pentru Protecția Mediului

-           în 2017 o autorizație de construire de la Primarul Municipiului București.

Atașăm harta spațiului verde prevăzută de regulamentul de urbanism al zonei protejate și conturul complexului de locuințe care ar fi urmat să fie construit. La începutul anului proprietarii au defrișat în mod ilegal, fără niciun act, vegetația din grădină", transmite Nicuşor Dan.

Curtea de Apel a constatat că terenul este încadrat ca spațiu verde

"Printr-o decizie pronunțată la sfârșitul anului trecut în dosarul 879/3/2015*, Curtea de Apel Bucureși a anulat PUD-ul. Litigiul a fost inițiat de Primarul Sectorului 1. Asociația Salvați Bucureștiul a intervenit în interesul Primarului Sectorului 1. Curtea de Apel a constatat că terenul este încadrat ca spațiu verde și nu își poate schimba destinația.

Prin sentință pronunțată vineri în dosarul 27906/3/2015, Tribunalul București a anulat decizia de mediu. Litigiul a fost inițiat de Asociația Salvați Bucureștiul. Asociația Salvați Bucureștiul a formulat plângere prealabilă prin care cere Primarului Gabriela Firea să revoce autorizația de construire pentru complexul imobiliar. Întrucât Primarul nu a revocat autorizația, asociația va solicita instanței să anuleze autorizația.

Asociația Salvați Bucureștiul va solicita, de asemenea, în instanță obligarea proprietarilor la reamenajarea spațiului verde pe care l-au defrișat în mod nelegal. Amintim că tot pentru terenul din str. Kiseleff 45, în urma proceselor Asociației Salvați Bucureștiul (21773/3/2011 și 36904/3/2011), au fost anulate autorizațiile de demolare care prevedeau demolarea celor două clădiri interbelice de pe teren", se arată în comunicatul transmis de către Nicuşor Dan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel