Protest PNL - Grădina Cişmigiu. Semnal de alarmă către Primăria Capitalei

Liberalii au făcut, vineri, un lanţ uman în jurul unuia dintre platanii seculari din Grădina Cişmigiu, pentru a atrage atenţia că Primăria Capitalei ar putea, în urma unei hotărâri a Consiliului general, să taie astfel de copaci. 

'Hotărârea adoptată recent în Consiliul general ne îngrijorează, în sensul în care nu precizează foarte exact planul de amenajare al acestei grădini. Consiliul General s-a grăbit să adopte zece milioane de euro din bugetul public, din taxele şi impozitele bucureştenilor, lăsând să se înţeleagă că sub pretextul toaletării copacilor vor ajunge în situaţia în care chiar să taie copacii care dau frumuseţe acestei grădini publice. Ne exprimăm îngrijorarea mai ales faţă de lipsa de transparenţă pe care Primăria o arată faţă de acest proiect, planul de amenajare a fost în mod ciudat adoptat înainte să termine studiul istoric care să arate care sunt copacii care ar avea nevoie de ce fel de tratament.

Ca atare, s-au aprobat banii fără să se explice pentru ce, s-a făcut un plan de lucru nedetaliat şi fără să indice cum se va acţiona înainte să se termine analiza tehnică, istorică, asupra acestor arbori şi, cum o cunoaştem pe doamna Firea cât de 'bun gust' are pentru spaţiul public, preferăm să prevenim o situaţie pe care ne-o putem foarte uşor imagina, cunoscând-o, care ar putea duce chiar la tăierea acestor frumoşi copaci. (...) Există pericolul ca Primăria PSD-Firea să mutileze această grădină publică, să betoneze zone de spaţii verzi, să, chipurile, toaleteze, dar în realitate să mutileze platanii noştri atât de frumoşi din această grădină', a declarat preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru. Ea a precizat că protestul liberalilor se doreşte a fi un semnal de alarmă pentru bucureşteni. Cei câteva zeci de liberali care au participat la protest au afişat mai multe mesaje, precum: 'Salvăm copacii seculari de drujba lui Firea', 'Respectăm Cişmigiu', 'Ştim cu toţii ce înseamnă toaletare pentru PSD'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel