Grațiere colectivă: 8.000 de deținuti eliberați din motive umanitare

Win Myint, noul preşedinte al Myanmarului, a graţiat peste 8.000 de deţinuţi pentru a marca intrarea în Noul An birmanez şi a oferi „sprijin umanitar”.

Cel puţin 6.000 dintre deținuții grațiați au fost condamnaţi la pedepse cu închisoare pentru infracţiuni legate de droguri, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului birmanez, Zaw Htay. De asemenea, vor fi eliberaţi din închisoare şi aproape 2.000 de membri ai personalului militar şi ai poliţiei.

Sunt eliberați și deținuți politici

Lista de 8.000 de persoane grațiate include 38 de deţinuţi politici, potrivit Asociaţiei de asistenţă pentru deţinuţi politici (AAPP), relatează agenția de știri DPA citată de Agerpres. AAPP a anunţat că la finalul lunii martie în închisorile din Myanmar se aflau 248 de deţinuţi politici, dintre care 54 executau condamnări şi 74 erau în aşteptarea procesului.

Deşi a salutat eliberarea celor 38 de deţinuţilor politici de pe lista de graţiere colectivă, AAPP a avertizat pe site-ul său că, potrivit unei prevederi a Codului Penal din Myanmar, cei eliberaţi pot fi arestaţi din nou fără mandat.

Un nou președinte în Myanmar

Măsura de graţiere colectivă este prima de acest fel de la începutul mandatului guvernului actual, condus de Liga Naţională pentru Democraţie, care a preluat puterea executivă în Myanmar în 2016. Preşedintele Win Myint a preluat preşedinţia luna trecută, după demisia intempestivă a predecesorului său, Htin Kyaw.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel