Grațiela Drăghici: ”De ce o femeie nu poate fi motostivuitor?” Cum explică declarația

Sursa: Facebook/ PSD Sector 3
Sursa: Facebook/ PSD Sector 3

Președintele Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, Grațiela Drăghici, a declarat, la Știrile Pro TV, că fiecare companie va decide dacă va angaja sau nu un expert, întrebându-se de ce femeile nu pot fi "motostivuitor" sau bărbații "om de serviciu".

Declarația vine după ce premierul Dancila a anunțat că firmele cu peste 50 de angajați vor fi obligate să angajeze un expert în egalitatea de șanse.

"Legea este foarte clară. Expertul poate trage semnal din perspectiva unor stereotipuri legate de meserii mai masculinizante. De ce o femeie nu poate fi motostivuitor? Pentru că sunt, dar sunt puține. De ce un bărbat nu poate fi om de serviciu?", a declarat Grațiela Drăghici pentru sursa citată.

Explicațiile acesteia după difuzarea interviului

Ulterior, într-o postare pe Facebook, președintele Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați și-a explicat greșeala, invocând întrebările numeroase, dorința de a explica legea adoptată recent de Guvern și presiunea timpului.

”Este motivul pentru care la un moment dat am făcut acea afirmație greșită și orice om de bună credință înțelege contextul.”, a scris aceasta.


Vezi postarea integrală a Grațielei Drăghici:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel