Goțiu, către Barna: Dane, îți vei prezenta demisia pentru că ne-ai făcut să pierdem vremea?

Rodica Mitu / 10 ian 2020 / 19:00
Dan Barna FOTO AGERPRES
Dan Barna FOTO AGERPRES

Mihai Goțiu l-a întrebat pe Dan Barna dacă își dă demisia, în cazul în care peste jumătate din membrii USR nu își asumă documentul doctrinar al partidului. 

„Mesaj pentru președintele USR, cu ocazia lansării publice a documentului legat de "clarificarea" noastră ideologică și etichetarea "de centru-dreapta". D-le președinte al USR, Dan Barna, dragă coleg Dan, ne bat alegerile locale și anticipatele la ușă, cei care ne-au acordat încrederea așteaptă de la noi să lansăm în dezbatere publică programul de guvernare, iar tu și apropiații tăi din USR aveți vreme de pierdut cu referate și documente doctrinare, redactate (cel mult) la nivelul unui seminar din primul an de facultate? Țara asta are nevoie de politici de guvernare, locale și naționale, nu de cartoane și etichete. Se miră unii colegi că am ajuns pe la 11-12% în sondajele de opinie. Păi cum să nu ajungem la un asemenea scor când ne ocupăm de așa ceva?", a scris Mihai Goțiu, vineri, pe Facebook.

Senatorul USR se întreabă dacă partidul îi mai reprezintă cu adevărat pe cetățeni 

 

„Altfel, anti-sistem sunt oamenii care au ieșit în stradă, în mod constant, după 2012, când cu protestele pentru sănătate, 2013, pentru Roșia Montană, 2014, pentru dreptul la vot al cetățenilor din Diaspora, 2015, după Colectiv, 2015 și 2019, pentru păduri, după 2017, pentru Justiție. Îi reprezentăm cu adevărat pe acești cetățeni, pentru a pretinde cu adevărat că suntem "anti-sistem"?", a completat Goțiu.

Acesta îi transmite lui Dan Barna să citească mai multe documente care nu fac referire la o definire doctrinară, ci conțin cauze și revendicări ale societății civile în care crede și USR.

De asemenea, îl întreabă pe Dan Barna dacă este dispus să demisioneze de la șefia partidului, în cazul în care nu își asumă peste 50% din membrii USR documentul doctrinar. „Dane, te întreb pe tine și pe colegii care susțin asta: dacă mai mult de 50% dintre membrii USR nu-și asumă documentul acesta (nota bene, avem deja o Cartă a Valorilor USR adoptată), îți vei prezenta demisia pentru că ne-ai făcut să pierdem vremea? Sau dacă 50% + 1 ori poate 60% și-l asumă, ce faceți cu restul membrilor USR, fie că sunt 49,99%, fie "doar" 40% ori 30%? Îi/ne dați afară pentru că "nu corespund/corespundem ideologic"? De-asta v-ați "intrat în mână cu exluderile și suspedările de la sfârșitul anului trecut?", a precizat senatorul USR.