Urmărește emisiunea live


Gorghiu, replică după acuzațiile lui Tăriceanu: Teatru nesimțit. Grăbiți-vă cu scuzele!

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Alina Gorghiu, senator PNL, i-a dat o replică lui Călin Popescu Tăriceanu. 

Președintele Senatului afirma, într-o postare pe Facebook, că "vaşnicii reprezentanţi ai PNL şi USR, care au urlat ca din gură de şarpe că românii au fost umiliţi la alegerile din 26 mai, au ”strălucit" prin absenţă" la şedinţa de vineri a Biroului Permanent convocată pentru a decide în legătură cu legea votului din străinătate, la care au fost prezenţi doar patru membri.

Replica Alinei Gorghiu

”Wow!!!! Mult teatru nesimțit cu dl Tăriceanu în rol principal, vineri după-amiază! Și mai apare și Vosganian cu mirul pe frunte cu același text mincinos, cred că era mirul stricat. Lămuriri în situația pe care dl Tãriceanu a încercat s-o speculeze deloc onorabil, tipic pentru el.

Domnia sa a convocat o ședință de Birou Permanent al Senatului pentru data de 28 iunie, ultima zi a acestei sesiuni parlamentare. Ședința nu s-a putut ține însă din lipsă de cvorum, iar cel care a făcut anunțul a fost însuși autorul convocării.

În prezent, din cei 13 membri ai Biroului Permanent al Senatului, șapte sunt de la PSD, trei de la PNL și câte unul de la ALDE, USR și UDMR. Potrivit Art.37. alin (1) din Regulamentul Senatului, Biroul permanent lucrează în prezenţa majorităţii membrilor săi şi adoptă hotărârile cu votul deschis al majorităţii membrilor prezenţi.

Eu sunt una dintre cei care, așa cum dl Tăriceanu s-a exprimat în declarații, am "strălucit prin absență", fiind plecată în perioada 23-28 iunie la un summit al femeilor lideri politici (WPL Summit 2019 "Taking Actions to Advance Society Through SDGs"), care s-a desfășurat la Tokyo. Și ce să vezi!? Inclusiv dl Tăriceanu a aprobat deplasarea. Dar uneori memoria se mai pierde cu timpul... de aia ai totuși consilieri și secretari mulți, să-ți mai amintească când tu dai rateuri!

Dar, aprofundând subiectul, mi-e greu să găsesc o minimă scuză dlui Tăriceanu pentru atacul lansat în cazul de față la adresa membrilor BP de la PNL și USR. Pentru că:


- de regulă, în ziua de vineri, senatorii au activități în circumscripțiile electorale și, din câte mi s-a suflat, chiar existau suspiciuni încă de joi că nu se poate asigura cvorumul; eu am anunțat Senatul cã nu pot ajunge. Și cã luni este o zi foarte bunã pentru toţi;
- cred că, exact cum a fost și în cazul meu, absența altor colegi de la ședința de BP s-a datorat unor motive obiective;

- pentru a fi cvorum de ședință, era suficientă prezența senatorilor din majoritatea PSD - ALDE. Ba chiar avea cvorum PSD și fără dl Tăriceanu. Acest ultim argument este și cel pentru care solicit de urgență scuze publice Preşedintelui Senatului. Nu poți să acuzi opoziția în bloc de absențe, deși știi foarte bine că unii lipsesc motivat, dar să nu zici nici "pîs" despre cei de la PSD, mai ales că erau sub același acoperiș în ședința de partid.

Așadar, dle președinte al Senatului, grăbiți-vă cu scuzele...! Cel puțin față de mine. Mai ales că Dvs nu veniți cu lunile la ședințele de BP... și nemotivat, nu ca mine! Dar trebuie caracter ca să cereri scuze, nu?”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel