Gorghiu: Organizarea alegerilor, ilegală

Alina Gorghiu, copreședinta PNL, acuză organizarea alegerilor. 

Alina Gorghiu susţine că ”organizarea alegerilor pentru Duma de Stat a Rusiei în Crimeea, un teritoriu ocupat şi nerecunoscut, e la fel de ilegală ca şi deschiderea a 22 de secţii de votare fără aprobarea statului moldovean în Transnistria sau a celor de la Kiev”.

”Această stare de fapt demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, comportamentul abuziv al Moscovei, stilul sfidător la adresa normelor de drept internaţional şi mai ales lipsa de respect faţă de suveranitatea statelor din spaţiul post-sovietic. Un asemenea comportament este condamnabil şi nu ar trebui să fie acceptat în contextul internaţional”, a scris Gorghiu, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Ea adaugă că preşedintele rus, Vladimir Putin, este încurajat de reprezentanţi ai unor partide populiste, xenofobe, naţionaliste. ”Dacă mai socotim şi că anumiţi cetăţeni europeni, reprezentanţi ai unor partide populiste, xenofobe, naţionaliste sunt prezenţi ca observatori la alegerile pentru Duma de Stat organizate în Crimeea, atunci avem tabloul complet al încurajărilor de care beneficiază Vladimir Putin pentru a-şi continua politicile agresive. Toţi cei ce cauţionează aceste politici şi nu condamnă alegerile desfăşurate ilegal sunt responsabili deopotrivă de agresiunea şi acţiunile Rusiei”, conchide Alina Gorghiu.

Peste 110 milioane de ruşi au fost chemaţi duminică la urne. La alegerile pentru cele 450 de locuri în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului Rusiei, s-au înscris peste 6500 de candidaţi, reprezentând 14 partide. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel