Gorghiu anunță decizia PNL în privința Monicăi Ghurco

Monica Ghiurco
Monica Ghiurco

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că parlamentarii PNL vor susţine luni, la votul din plen, propunerea Consiliului de Administraţie al SRTv pentru funcţia de preşedinte - director general al instituţiei - Monica Ghiurco.

'Votul nostru se va îndrepta către orice alt candidat care nu aparţine PSD-ului pentru că ni se pare abominabil să laşi PSD-ului orice funcţie doar pentru că au nevoie de dimineaţa până seara să mai politizeze în continuare o instituţie şi să o folosească ca platformă în an electoral, 2016 însemnând alegeri locale şi alegeri parlamentare. Dar este ştiut, un vis al domnului Dragnea, al PSD-ului, care sper să nu se îndeplinească. Da, vom vota cu propunerea venită de la Consiliul de Administraţie', a afirmat Gorghiu, răspunzând unei întrebări cu privire la poziţia PNL în Parlament faţă de propunerea CA ca Monica Ghiurco să ocupe această funcţie.

Potrivit copreşedintelui PNL, 'PSD-ul, care are cam tot astăzi în România în afară de funcţia de prim-ministru şi pe cea de preşedinte în România la nivel de funcţii publice, îşi doreşte şi funcţia de şef la TVR'. Gorghiu a mai subliniat că TVR este într-o 'criză majoră' din punct de vedere al funcţionării, managementului şi resurselor financiare, fiind vorba de 'o instituţie în colaps financiar' şi a mai amintit că în 2012 a existat un memorandum privind situaţia de la TVR, asumat şi de către fostul premier Victor Ponta, 'un angajament important' pe care 'nu l-a finalizat'.

Comisiile pentru cultură ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se vor reuni luni pentru a o audia pe Monica Ghiurco, propusă pentru funcţia de preşedinte - director general al SRTv de Consiliul de Administraţie al instituţiei. Potrivit preşedintelui Comisiei de cultură de la Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, propunerea oficială din partea TVR a ajuns la Parlament, iar comisiile de specialitate se vor reuni, cel mai probabil, lunea viitoare pentru audiere, în aceeaşi zi în care va avea loc şi şedinţa de plen comun în care va fi votat preşedintele-director general.

Monica Ghiurco a fost propusă la conducerea TVR în urma votului exprimat miercuri de reprezentanţii Consiliului de Administraţie, au declarat, pentru Agerpres, surse din TVR.

Ea a primit 7 voturi, iar Irina Radu, propusă pentru aceeaşi funcţie, 6 voturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel