Google schimbă algoritmul de căutare pentru a promova jurnalismul de investigaţie

Google
Google

Google îşi va schimba algoritmul de căutare pentru a promova jurnalismul de investigaţie.

Anchete şi reportaje de calitate, care implică o muncă de investigaţie, vor fi evidenţiate în rezultatele căutării pe Google, a anunţat gigantul american al internetului, o schimbare care va necesita modificări în algoritmul său de căutare, relatează vineri AFP.

Explicând schimbările planificate, Richard Gingras, vicepreşedinte al Google responsabil cu informaţiile, a explicat joi pe blogul Google că vor fi prioritizate sursele originale ale unei informaţii, articolele care necesită multă muncă sau competenţele unui investigator experimentat.

Articolele care prezintă o "muncă de investigaţie originală şi minuţioasă vor primi cea mai mare notă posibilă din partea unui grup de utilizatori, a precizat el.

Vor evolua

Membrii acestui grup - circa 10.000 de persoane ale căror opinii ajută Google să îşi stabilească algoritmul - vor stabili reputaţia unor mass-media în materie de reportaje şi conţinut original, de exemplu prin promovarea celor care au primit prestigiosul Premiu Pulitzer.

Cu modificările aduse de Google, articolele originale ar trebui să rămână mai mult timp pe o poziţie "foarte vizibilă", a precizat Richard Gingras, adăugând că definiţia unui articol original nu este bătută în cuie, "eforturile noastre vor evolua în permanenţă pe măsură ce înţelegem ciclul de viaţă al unei poveşti".

Mass-media acuză Google şi algoritmul său misterios, care clasează conţinutul pe motorul de căutare, că evidenţiază aşa-zisul "click-bait", informaţii atrăgătoare şi nu întotdeauna de încredere, care captează atenţia internauţilor, în detrimentul articolelor serioase, originale şi verificate produse de mass-media.

Vezi și: Principele Radu despre zestrea morală a Elisabetei Rizea și transformarea casei în muzeu: "Are încă multe de spus"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel