Google își schimbă numele. Cea mai mare restructurare din istoria Google

Google a anunțat un rebranding surpriză. Urmează să-și schimbe puternic structura organizațională și să devină un holding numit Alphabet în care Google va fi o filială.

Numele Alphabet va înlocui Google pe bursă. Conglomeratul de companii va fi condus de Larry Page și Sergey Brin.

"Creăm o nouă companie, numita Alphabet (...) Ce este Alphabet? O colecție de companii dintre care cea mai mare este, bineînțeles, Google", spune Larry Page, care adaugă: "Compania noastră functionează bine astăzi, însă o putem face să fie și mai clară și mai responsabilă", scrie HotNews.

Din nou-creata devizie Google vor face parte doar activitățile de bază. Restul activităților vor deveni divizii separate, care vor face parte din holdingul Alphabet. Noua organizare va permite investitorilor să vadă cum sunt cheltuiți banii în aceste activități. Este vorba de mai multă transparență, după ce unii investitori au spus că Google cheltuiește prea mult pe lucruri depărate de activitatea sa de bază. Data schimbării nu a fost precizată.

Anunțul aduce și schimbări la varf. Page devine CEO al Alphabet, Brin va fi președinte, iar Eric Schmidt va fi președinte executiv. Ruth Porat va fi director financiar, iar David C. Drummond va fi director pe probleme juridice. Page, Brin, Schmidt și Drummond nu vor mai avea propriu-zis funcții la Google, ci CEO al noii filiale va fi Sundar Pichai. Page l-a elogiat pe Pichai care este originar din provincia indiana Tamil Nadu și lucrează de 11 ani la Google.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel