Google, acțiune împotriva conținutului cu caracter extremist de pe YouTube

Alphabet Inc., firma-mamă a Google, va implementa mai multe măsuri în vederea identificării și îndepărtării conținutului cu caracter terorist sau violent încărcat pe platforma sa video online YouTube, informează DPA citând un mesaj publicat duminică pe blogul companiei, potrivit Agerpres.

Google a anunțat că va adopta o poziție mai dură față de conținutul video care proclamă supremația sau cu potențial deranjant din punct de vedere religios prin emiterea unei avertizări și prin refuzarea plății sau a recomandării acestor clipuri altor utilizatori, chiar dacă acestea nu încalcă în mod evident politica practicată de firmă.

De asemenea, compania va adopta mai multe măsuri în materie de inginerie și va spori utilizarea tehnologiei pentru o mai eficientă identificare a clipurilor video cu tentă extremistă și va pregăti noi clasificatori de conținut pentru a găsi și a șterge acest tip de conținut.

"Cu toate că atât noi cât și alții lucrăm de ani buni la identificarea și îndepărtarea conținutului care ne încalcă politica, adevărul deranjant este că noi, ca industrie, trebuie să recunoaștem că mai sunt multe de făcut. Acum", a afirmat Kent Walker, consilier general la Google.

[citeste si]

Google va extinde colaborarea cu organizațiile de contracarare a extremismului pentru identificarea conținutului care ar putea fi utilizat pentru radicalizarea și recrutarea extremiștilor, a adăugat Walker.

Compania se va adresa și potențialilor recruți ai Stat Islamic folosindu-se de publicitatea direcționată online pentru redirecționarea acestora către clipuri video cu un conținut antiterorist în încercarea de a-i face să se răzgândească în privința aderării la această grupare extremistă.

Germania, Franța și Marea Britanie, țări în care mai multe persoane civile au fost ucise și rănite în ultimii ani în atentate comise de militanți islamici au exercitat presiuni asupra Facebook și a altor furnizori de conținut din media de socializare precum Google și Twitter pentru a întreprinde mai multe acțiuni în vederea îndepărtării conținutului militant și cu un discurs de instigare la ură.

Facebook a dezvăluit joi mai multe detalii cu privire la eforturile pe care face în vederea îndepărtării mesajelor cu conținut extremist, ca răspuns la presiunea politică venită din Europa cu privire la o mai intensă monitorizare și acțiune contra grupărilor extremiste care utilizează rețeaua de socializare pentru propagandă și recrutare.

Facebook a anunțat că va dezvolta programe care se bazează pe inteligența artificială, precum recunoașterea imaginilor și a cuvintelor sau expresiilor-cheie folosite de organizațiile teroriste, menite să identifice și să îndepărteze mesajele cu conținut extremist, după cum se menționează pe blogul companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel