Google a eliminat 98% din aplicațiile care accesau mesajele și istoricul apelurilor

Google a început să elimine aplicațiile Android care abuzau de permisiunile utilizatorului.

Google a început să elimine aplicațiile Android care abuzau de permisiunile utilizatorului, iar acest lucru a avut un efect extrem de mare asupra Play Store, conform Engadget. Explicând cum compania continuă să lupte cu „aplicațiile rele", Google a dezvăluit că numărul programelor care accesau datele SMS sau istoricul apelurilor a scăzut cu 98% în 2019.

Ce înseamnă acest lucru

 (w670)

Mai pe scurt, o măsură din octombrie 2018 cu scopul de a opri accesul inutil la aceste date a avut efect. Cele două procente rămase în continuare în magazin sunt aplicații care chiar au nevoie de informațiile telefonice și de mesaje pentru a-și face treburile de bază, a transmis Google.

Gigantul tehnologic a spus că a „îmbunătățit mecanismele de verificare" pentru a înceta pătrunderea a 790.000 de aplicații în Play Store și că, în mai 2019, a cerut dezvoltatorilor să spună dacă aplicațiile lor sunt sau nu pentru copii. Virușii au fost ținuți și ei departe de telefoanele cu Android, Google Play Protect blocând peste 1,9 miliarde de cazuri de malware non-Play Store.

Virușii rămân o problemă și în 2020

 (w670)

Ca și în trecut, Google arată partea plină a paharului. Virușii au rămas o problemă pentru Android în 2019, incluzând transmiterea de cod infectat prin aplicații Play Store compromise. O să fie dificil în continuare ca abuzul permisiunilor să fie oprit, chiar și cu Android 10.

În concluzie, toate aceste lucruri sugerează că dezvoltatorii devin mai buni la respectarea intimității utilizatorilor de Android, reducând cantitatea de informație colectată de la aceștia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel