EXCLUSIV  Globurile de Aur. Oprah Winfrey, discurs puternic. Ce spunea Carmen Avram despre #metoo

Oprah
Oprah

Me Too au fost cele două cuvinte care au pătruns în luminile reflectoarelor de pe reţelele de socializare sub forma #metoo, un hashtag ce a oferit o voce victimelor abuzurilor sexuale.

Gala Globurilor de Aur 2018 a fost prima ceremonie importantă de la izbucnirea scandalului care l-a avut în centru pe producătorul Harvey Weinstein și începutul mișcării #metoo.

Vedetele au lansat un manifest, fiind îmbrăcate în negru. Oprah Winfrey, care a primit premiul pentru întreaga activitate, a avut un discurs emoționant, ridicând sala în picioare.

„Să spui adevărul este cel mai puternic instrument pe care îl avem. Pentru prea mult timp, femeile nu au fost auzite dacă îndrăzneau să vorbească în fața puterii deținute de bărbați", a spus vedeta, care a primit trofeul „Cecil B. DeMille" pentru întreaga activitate. Oprah a punctat că „o nouă zi este la orizont". „Iar când noua zi va începe va fi datorită multor femei magnifice, dintre care multe sunt în sală în această seară, şi a unor bărbaţi destul de fenomenali, care se luptă pentru a deveni liderii care ne duc în timpuri în care nimeni nu mai trebuie să zică me too din nou", a spus Oprah Winfrey.

#metoo, folosit pe Twitter, Facebook, Snapchat şi alte platforme, s-a transformat într-un veritabil combustibil pentru activismul de pe reţelele de socializare.

Ce a spus Carmen Avram

Jurnalista Carmen Avram a vorbit despre #metoo și hărțuirea sexuală în cadrul unui interviu acordat DC News.

„Cred că abuzul și hărțuirea sexuală există. Nu cred, sunt sigură că există. Nu am fost personal victimă, deși acum, cu toată campania asta, care are un efect ciudat asupra multora, începi și te gândești: cel care îmi spunea că sunt drăguță sau drăguț m-a hărțuit sau... ", a zis Carmen Avram.

Mircea Badea a explicat bine

„Mircea Badea a explicat, într-o seară, foarte bine, la televizor: ca să poți să spui că ai fost hărțuit, trebuie ca omul care te hărțuiește să aibă un ascendent asupra ta, să fie șeful tău, să fie cel care îți decide soarta, să fie un om care te poate juca în picioare dacă nu cedezi", a declarat Carmen Avram.

Rămâne întrebarea de ce nu ai vorbit atunci

„Atunci când faci o acuzație de genul acesta, care poate să te distrugă, trebuie să aduci niște dovezi. Îți trebuie niște dovezi, unu. Și doi: rămâne întrebarea de ce nu ai vorbit atunci", a mai spus jurnalista.

[citeste si]

„E foarte bine că au prins curaj și au vorbit despre asta. Ce mi se pare însă complicat și un pic periculos este că în această mișcare autentică de revoltă (...) s-au alăturat tot felul de persoane care ar putea să exagereze sau să mintă de-a dreptul pentru a se răzbuna pe cineva. Atunci când acuzi pe cineva, trebuie să aduci o dovadă. Intrăm în era în care e de ajuns să fii acuzat ca să fii condamnat, ca să fii vinovat", a declarat, în cadrul aceluiași interviu, Carmen Avram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel