Giuseppe Conte, despre posibilitatea ca Timmermans să devină președintele CE

Premierul Giuseppe Conte, Italia
Premierul Giuseppe Conte, Italia

Premierul Italiei, Giuseppe Conte a spus că principiul primului candidat nu ar trebui să fie singurul criteriu luat în considerare pentru funcția de președinte al Comisiei Europene.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat luni, în cadrul summit-ului european de la Bruxelles, că principiul primului candidat nu ar trebui să fie singurul criteriu luat în considerare pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, potrivit POLITICO. A declarat că nu este sigur că negocierile se vor încheia cu un acord luni.

Întrebat dacă este de acord ca Frans Timmermans, candidatul socialiștilor, să ocupe funcția de președinte al Comisiei Europene, Conte a evitat să dea un răspuns. „Vom vedea", a declarat el.

Între timp, comisarul european pentru Buget, Günther Oettinger, membru al partidului Angelei Merkel, CDU, a declarat, prin intermediul unei postări pe Twitter, că are rezerve cu privire la numirea lui Timmermans în această funcție. „Pot să înțeleg rezervele cu privire la nominalizarea lui Frans Timmermans pentru funcția de președinte al Comisiei Europene. Creștin-democrații au câștigat alegerile europarlamentare", a postat acesta, potrivit Mediafax.

Liderii statelor membre UE s-au reunit la Bruxelles, unde discută despre desemnarea șefilor principalelor structuri de conducere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel