Giurgiu: Ministrul Bădălău spune că Ziua Dăruirii are rolul de a ne face să înţelegem că trăim într-o comunitate

Preşedintele PSD Giurgiu şi ministru al Economiei, Niculae Bădălău, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă la Giurgiu, că Ziua Dăruirii, sărbătorită prima oară miercuri în urma unei iniţiative legislative depuse de el, are rolul de a ne face pe toţi să înţelegem ce înseamnă să trăim într-o comunitate.

"Sunt deosebit de mulţumit că astăzi serbăm Ziua Dăruirii, este un proiect de suflet al meu pentru care am avut iniţiativa şi am făcut propunerea să avem o astfel de zi. E un proiect mai ales pentru copii, prin care li se poate dezvolta empatia pentru persoanele cu probleme şi nu numai, dar şi pentru noi, cei maturi ... Putem să dăruim ceea ce avem în plus celor din jurul nostru pentru că a primi este o plăcere, dar a dărui este o fericire. Putem să dăruim dragoste, să mulţumim celor din jurul nostru şi cred că uşor-uşor dezbinarea aceasta dintre români va dispărea. Cred că aceasta trebuie să fie o zi care să ne facă să înţelegem că trăim într-o comunitate toţi şi trebuie să avem grijă unul de celălalt", a afirmat Bădălău, care este şi senator al PSD Giurgiu.

El a precizat că a participat alături de familia sa la un eveniment organizat de către familii din Bolitin, care au adunat haine şi alte obiecte pentru a le dărui unor alte familii, cu probleme, din localitatea Vedea.

"Ceea ce m-a impresionat şi m-a marcat este faptul că şi comunitatea romă din Bolintin, copii romi din Bolintin împreună cu ceilalţi copii din localitate, au participat şi au pus extrem de mult suflet în această acţiune şi asta mă bucură pentru că astfel îi integrăm şi participă la astfel de acţiuni", a încheiat Niculae Bădălău.

Iniţiată de senatorul PSD Niculae Bădălău, propunerea legislativă privind sărbătoririi Zilei Dăruirii a fost adoptată de Senat la 17 septembrie 2018 şi de Camera Deputaţilor la 28 noiembrie 2018, Legea nr. 355/2018 fiind promulgată la 27 decembrie 2018.

Potrivit expunerii de motive semnate de iniţiatorul actului normativ şi publicate pe site-ul www.cdep.ro, această zi este menită "să încurajeze generozitatea şi implicarea socială () Dăruirea este, înainte de toate, un act profund şi personal, izvorât dintr-o nevoie umană, aceea de a fi bun, generos: de a oferi celuilalt, de a te simţi împlinit, de a-i contamina pe alţii de bucuria vieţii. A dărui din inimă, a participa la ceva anume, a ajuta pe cineva, a face un bine cuiva poate însemna şi a simţi că faci parte dintr-o comunitate pe care vrei să o faci un loc mai bun şi mai frumos, a contribui la o activitate nobilă, valoroasă".

Totodată, în expunerea de motive se arată că instituirea unei astfel de zile oferă şcolilor prilejul de a-i implica pe copii în discuţii despre filantropie şi voluntariat, scopul promovării acestei iniţiative legislative fiind acela de "a creşte responsabilitatea cetăţenilor de toate vârstele, de a servi toate segmentele societăţii, de a contribui la o moştenire culturală care trebuie amplificată, de a încuraja generozitatea şi implicarea socială prin instituirea unei Zile a dăruirii".

Conform Legii nr. 355/2018 privind instituirea acestei zile, cu acest prilej pot fi organizate, de către autorităţile publice centrale şi locale şi de instituţiile aflate în subordinea acestora, de către societatea civilă şi persoane fizice şi juridice, programe şi manifestări culturale, educative, artistice, de voluntariat, cu caracter social. De asemenea, autorităţile publice centrale şi locale şi instituţiile aflate în subordinea sau în coordonarea acestora pot acorda sprijin logistic şi fonduri din bugetele proprii, în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a evenimentelor menţionate, în limita alocaţiilor bugetare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel