Giurgiu: Case şi curţi inundate în 21 de localităţi din judeţ

Pompierii din Giurgiu acţionează, de peste 24 de ore, pentru scoaterea apei din 47 de case şi 81 de gospodării din 21 de localităţi din judeţ, afectate de inundaţii în urma căderilor masive de precipitaţii. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguţ, este vorba despre 75 de subofiţeri şi patru ofiţeri cu nouă autospeciale cu apă şi spumă, patru autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi 18 motopompe. 'În perioada 3-4 iunie, ISU Giurgiu a intervenit cu nouă autospeciale cu apă şi spumă, patru autospeciale de primă intervenţie şi comandă, 18 motopompe, patru ofiţeri şi 75 de subofiţeri permanent la locul intervenţiei pentru evacuarea apei din 47 de case şi 81 de gospodării în localităţile Uzunu, Clejani, Ghimpaţi, Copaciu, Bulbucata, Podu Doamnei, Grădinari, Buturugeni, Cartojani, Bolintin Deal, Gorneni, Dărăşti Vlaşca, Roata de Jos, Iepureşti, Stâlpu, Obedeni, Mârşa, Ghionea şi Bucşani', a declarat marţi, presei, Florin Neguţ.

Intervenţii au mai fost şi în municipiul Giurgiu, Adunaţii Copăceni unde, de asemenea, sunt case şi porţiuni de drumuri inundate. Potrivit societăţii de distribuţie a energiei electrice în judeţ, din cauza ploilor şi a vijeliilor de cod galben manifestate, au fost întreruperi în alimentarea cu energie electrică în localităţile Naipu, Ghimpaţi, Copaciu şi Malu Spart, restabilirea alimentării fiind realizată în mai puţin de zece minute ca urmare a folosirii tehnologiei avansate de control de la distanta - Telecontrol. Judeţul Giurgiu s-a aflat, în ultimele 24 de ore, sub cod galben de ploi şi cod portocaliu de inundaţii pe râul Neajlov, iar pentru perioada 4-6 iunie, ANM a emis o informare meteo privind manifestarea de averse torenţiale, descărcări electrice, vânt vijelii şi grindină. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel