Giurgiu: Bunuri de peste 1,6 milioane de lei confiscate de polițiști la frontieră

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 8.000 de articole textile, încălţăminte, marochinărie şi parfumuri în valoare de 1,6 milioane de lei susceptibile a fi contrafăcute, pe care patru cetăţeni turci şi doi cetăţeni români au încercat să le introducă ilegal în ţară.

'În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, au desfăşurat acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

În cadrul verificărilor amănunţite efectuate, poliţiştii de frontieră au descoperit în cinci autocare, în compartimentele destinate bagajelor, cantitatea totală de 8.247 articole textile, încălţăminte, marochinărie şi parfumuri susceptibile a fi contrafăcute', se arată într-un comunicat de presă emis luni de ITPF Giurgiu.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt patru cetăţeni turci şi doi cetăţeni români cu vârste cuprinse între 25 şi 62 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să comercializeze bunurile şi că nu deţineau documente de provenienţă pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 1.662.360 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare faptă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel