Giurgiu: Aproximativ şapte tone de ambrozie colectate în cadrul campaniei de combatere a respectivei plante

Aproximativ şapte tone de ambrozie au fost colectate de primăriile şi locuitorii judeţului Giurgiu, de pe o suprafaţă totală de 16,7 hectare, în cadrul campaniei de combatere a acestei plante invazive. 

'În lunile septembrie şi octombrie, la nivelul judeţului Giurgiu s-a desfăşurat o amplă campanie de combatere a plantei invazive ambrozia, care poate provoca alergii şi alte probleme de sănătate oamenilor. În urma acestei campanii a fost adunată şi predată centrelor de salubrizare cantitatea totală de 6.950 de kilograme de plantă care a fost combătută de pe o suprafaţă totală de 16,7 hectare. Au fost şi localităţi care s-au implicat activ, dar şi localităţi în care implicarea a lăsat de dorit', a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Giurgiu, Ramona Luca.

Ea a precizat că în localitatea Bolintin Vale a fost colectată cantitatea de 850 de kilograme de plantă de pe o suprafaţă totală de zece hectare, la Letca Nouă cantitatea a ajuns la 2.000 de kilograme pe o suprafaţă totală de trei hectare. Au fost şi localităţi din apropierea fluviului Dunărea, precum Gostinu, unde planta invazivă nu şi-a făcut apariţia, aceeaşi situaţie fiind şi la Roata de Jos.

Ramona Luca a adăugat că ambrozia a fost depistată inclusiv în municipiul Giurgiu, unde a fost combătută de pe o suprafaţă de 3,2 hectare, cantitatea totală de plantă predată operatorului de salubrizare fiind de 1.000 de kilograme. Prefectura Giurgiu a iniţiat organizarea unor comisii de control din care fac parte specialişti de la Direcţia Agricolă şi de la Garda de Mediu care vor merge în controale în teren pentru a identifica această plantă şi, acolo unde nu a existat implicarea primăriilor sau a cetăţenilor, vor fi aplicate amenzi contravenţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel