Giuliani: Solicitarea lui Mueller, înăsprire a poziţiei procurorilor față de Trump

Rudolph Giuliani afirmă că Mueller ia o poziţie mai dură în legătură cu o posibilă interogare a lui Trump.

Procurorul special Robert Mueller vrea ca preşedintele american Donald Trump să se angajeze că va accepta un posibil interviu ca o continuare la răspunsurile în scris în cadrul anchetei sale privind o potenţială înţelegere între membri ai echipei de campanie a preşedintelui şi Rusia la alegerile din 2016 din SUA, a declarat joi Rudy Giuliani, avocatul liderului de la Casa Albă, transmite Reuters.

Giuliani, care a precizat că discuţiile dintre cele două părţi continuă, consideră că solicitarea lui Mueller reprezintă o înăsprire a poziţiei procurorilor după ce aceştia s-au oferit să îi permită lui Trump să răspundă la întrebări în scris. 'Am crezut că suntem aproape de o înţelegere, numai că ei au revenit: 'Acum trebuie să cădem de acord că veţi permite o continuare'. Nu văd cum am putea face asta', a spus Giuliani pentru Reuters.

Capcană pentru sperjur

'Vor un angajament' pentru un interviu, a declarat avocatul. 'Noi am spus 'nu'. Acum să vedem cum vor trata asta', a adăugat el. Giuliani a afirmat că un posibil interviu cu Mueller ar putea fi o 'capcană pentru sperjur', o oportunitate de a-l prinde pe Trump făcând o declaraţie falsă sub jurământ, iar experţi juridici au sugerat la rândul lor că liderul de la Casa Albă s-ar putea expune unui pericol.

Peter Carr, purtătorul de cuvânt al lui Mueller, a refuzat să facă vreun comentariu. Avocaţii lui Trump negociază un posibil interviu cu echipa lui Muller de anul trecut în cadrul anchetei privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale, lucru negat de Moscova.

Vânătoare de vrăjitoare

Trump a respins orice înţelegere a echipei sale de campanie cu Rusia, spunând că ancheta lui Mueller este o 'vânătoare de vrăjitoare'. Într-o scrisoare adresată săptămâna trecută avocaţilor lui Trump, Mueller şi-a exprimat disponibilitatea de a accepta răspunsuri în scris în legătură cu presupusa înţelegere, dar nu a exclus un posibil interviu ca o continuare, a precizat marţi pentru Reuters o sursă apropiată de acest caz.

După ce vor primi răspunsurile scrise, investigatorii lui Mueller vor decide asupra pasului următor, care ar putea include un interviu cu Trump, a adăugat sursa citată.

Vezi și: Trump în luptă cu statul subteran. Cere numele 'lașului'



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel