GIP, plângere pentru Camelia Bogdan. Parchetul General, răspuns

Parchetul General susţine că dosarul constituit ca urmare a plângerii depuse de Grupul de Investigaţii Politice împotriva judecătoarei Camelia Bogdan se află în lucru la DNA şi nu la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

"Având în vedere solicitările adresate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de către reprezentanţii mass-media referitoare la plângerea penală formulată de Grupul de Investigaţii Politice împotriva judecătoarei Camelia Bogdan, Biroul de informare şi relaţii publice este împuternicit să facă următoarele precizări. Cauza se află în lucru la Direcţia Naţională Anticorupţie şi nu la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, urmând ca structura specializată să soluţioneze dosarul în conformitate cu prevederile legale. Ministerul Public respinge ferm atacurile lansate de anumite posturi de televiziune, potrivit cărora procurorii refuză să soluţioneze cauza sau că ar avea alt interes decât cel al aflării adevărului", se arată într-un mesaj postat miercuri pe pagina de Facebook a Ministerului Public. 

Reacţia Parchetului General vine după ce Grupul de Investigaţii Politice (GIP) l-a acuzat pe procurorul general Augustin Lazăr că "muşamalizează ilegalităţile" fostei judecătoare Camelia Bogdan. 

GIP a anunţat pe Facebook că a sesizat miercuri CSM şi Ministerul Justiţiei în legătură cu faptul că, de aproape 15 luni, subordonaţii procurorului general refuză să soluţioneze plângerea depusă împotriva Cameliei Bogdan. 

Grupul de Investigaţii Politice a depus, pe 27 mai 2016, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti o plângere penală împotriva Cameliei Bogdan pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, înşelăciune calificată, fals intelectual şi uz de fals. Plângerea se referea la faptul că, în timp ce judeca dosarul ICA, Camelia Bogdan a primit 10.000 lei de la Ministerul Agriculturii, parte vătămată în dosar, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel