Gimnastică. William Strampel, pus sub acuzare. Descoperirea ȘOC a anchetatorilor

Scandalul agresiunilor comise de Larry Nassar, fostul medic al lotului american de gimnastică, l-a implicat şi pe său fostul şef, pus marţi sub acuzare, informează AFP. 

Şeriful din comitatul din Ingham (Michigan), Scott Wriggelsworth, a confirmat luni seara arestarea şi încarcerarea lui William Strampel, în vârstă de 70 de ani, dar fără să precizeze capetele de acuzare.

Într-o declaraţie acordată presei, procurorul special William Forsyth a anunţat că fostul decan al Şcolii de medicină osteopatică a universităţii din Michigan este vizat de patru capete de acuzare: comportament sexual criminal, greşeală profesională şi două pentru neglijenţă intenţionată. Dacă va fi găsit vinovat şi toate pedepsele vor fi cumulate, el riscă până la nouă ani de închisoare.

Anchetatorii susţin că au descoperit aproximativ 50 de fotografii cu zonele intime ale unor femei, femei goale şi gadget-uri sexuale. Aceste imagini par a fi 'selfie'-uri ale unor studente. 'Cineva a încercat să le şteargă', a afirmat documentul procurorului, care face referire la patru victime neidentificate.

Ce zice avocatul

'Clientul meu neagă că ar fi atins vreodată, de manieră inadecvată, fie studentă sau altă persoană. El neagă existenţa unor favoruri sexuale în schimbul obţinerii unei poziţii în cadrul universităţii', a menţionat Dakmak.

[citeste si]

William Derkey Strampel a fost reţinut luni seara. Conform presei, citând un purtător de cuvânt al universităţii din Michigan (MSU), William Derkey Strampel a demisionat din 'motive medicale' în decembrie din funcţia de decan al Şcolii de medicină osteopatică, pe care o ocupa din 2002, potrivit Agerpres.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel