Gigi Căciuleanu, recital inedit la Teatrul Țăndărică

Gigi Căciuleanu
Gigi Căciuleanu

După aproape patru decenii, dansatorul, coregraful, profesorul Gigi Căciuleanu revine pe scena de la Țăndărică în cadrul unui eveniment prilejuit de lansarea albumului „Gigi Căciuleanu - Omul Dans" semnat de criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu.

"Gigi este, incontestabil, cel mai mare coregraf al nostru, este un poet remarcabil, pasionat de matematică și un desenator desăvârșit. De o mobilitate fizică și intelectuală inepuizabilă, este inteligent, sofisticat, preocupat, creativ și are un deosebit simț al umorului. Dar, peste toate acestea, Gigi este un Om frumos, de o generozitate și o căldură aparte, o persoană educată și delicată", scria în carte Gilda Lazăr.

Nocturnele din anii 60-70 de la Teatrul Țăndărică au constituit nu numai un reper cultural, dar au însemnat și începutul "zborului" lui Gigi Căciuleanu spre lumi și alte galaxii. Alături de "măiastra" Miriam Răducanu de care este legat prin mii de fire nevăzute a făcut istorie, deschizând un drum Nocturnelor, care deși scurt, a fost pavat cu neuitare. De aceea, întâlnirea cu Gigi Căciuleanu este un omagiu peste timp adus nu numai Nocturnelor, ci și celei care a inițiat și sprijinit acest proiect, Margareta Niculescu, directoarea de atunci a Teatrului Țăndărică, dar și celor care de-a lungul acelor ani au fost protagoniștii unor spectacole memorabile, unice în peisajul cultural.

Gigi Căciuleanu, recital de excepție

Pentru acest eveniment, Gigi Căciuleanu a realizat recitalul extraordinar „Text Shop", un one-man show ce propune o formă originală de contact direct cu publicul. Despre carte şi eroul ei, Ludmila Patlanjoglu scrie: „Un talent uriaș cu sclipiri geniale, o imensă fantezie, un foarte mare dansator, genial coregraf român, internațional cunoscut şi recunoscut - sunt aprecieri care vin din partea unor nume ilustre: Pina Bausch, Maia Pliseţkaia, Pierre Cardin, Ioan Holender. Copleşit, Gigi Căciuleanu întrebat cine este, răspunde simplu: Je suis quelqu'un qui danse".

Protagonist şi creator al unor capodopere scenice pe mai toate meridianele lumii, conducător de companii reputate, pedagog cu vocaţie, Gigi Căciuleanu este una dintre vocile cele mai originale şi profunde din dansului contemporan.

Acest eveniment va avea loc în data de 26 noiembrie de la ora 18:00 la Sala Țăndărică din strada General Eremia Grigorescu nr. 24, în cadrul celei de-a 14-a ediții a Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație "ImPuls".

Vezi AICI interviul acordat de Gigi Căciuleanu, în exclusivitate, pentru DCNews

Claviatura timpului în viziunea lui Gigi Căciuleanu: "Când dansezi, îl iei pe Dumnezeu de un picior"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel