Gigi Becali: Prefer să fiu analfabet și să învăț numai religie

becali
becali

Omul de afaceri Gigi Becali a declarat, în legătură cu scandalul manualelor școlare, că preferă să fie analfabet și să învețe numai religie, menționând că tot ce are nevoie este doar învățătura lui Hristos.

”Prefer să fiu analfabet și să fac numai religie. N-am nevoie de matematică, fizică, psihologie, fiolosfie. N-am nevoie de nimic, decât de învățătura lui Hristos”, a spus Becali.

Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) solicită Ministerului Educației retragerea autorizării mai multe manuale valabile pentru anul școlar 2012-2013, pentru a preveni îndoctrinarea religioasă a copiilor.

În urma publicării recente a Catalogului manualelor pentru noul an școlar de către Ministerul Educației, ASUR susține că, pe această listă, apar lucrări ce ar promova ”intoleranță religioasă” și care i-ar agresa psihic pe copii prin repetarea obsesivă a temelor despre “păcat”, “iad” şi “diavoli”, inducându-li-se acestora ideea că nerespectarea cu stricteţe a “poruncilor” îi condamnă la “osânda veşnică”.

”Gândiți-vă cum se simte un copil de șapte – opt ani atunci când i se spune că dacă se duce duminica la film va arde pe vecie în iad. Gândiți-vă ce se întâmplă atunci când profesorii de religie îi învață la școală că seceta, inundațiile sau cutremurele se petrec din cauza “continuării săvârșirii păcatelor”. Gândiți-vă la iresponsabilitatea celor care le induc copiilor ideea că pentru a se vindeca de o boală trebuie “să cheme preoții Bisericii” și să se ungă cu “ulei sfințit”. Rămâi stupefiat că toate acestea se pot petrece în secolul XXI, cu aprobarea și sprijinul Ministerului Educației”, notează Toma Pătraşcu, vicepreşedinte ASUR, pe site-ul ONG-ului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel