EXCLUSIV  Gigel Ştirbu, dezvăluire despre momentul în care a renunţat la preoţie pentru politică: Nu-mi este ruşine

Deputatul liberal Gigel Ştirbu a explicat şi a rememorat momentul în care a decis să renunţe la preoţie şi să intre în politică. 

Nu mulţi ştiu că Gigel Ştirbu a fost, până în anul 2001, preot. Deputatul a vorbit, într-un interviu acordat DC News, despre momentul în care a renunţat la preoţie pentru a merge în Parlament.

„În politică sunt din 1997”, a declarat Gigel Ştirbu, cel care a explicat şi faptul că, până în 2001, a putut fi şi preot şi politician. „După 2001 a fost dată decizia Sfântului Sinod pentru a opta şi a exista o doză de incompatibilitate”.

Cum se împăca politica cu preoţia

Întrebat cum împărţea politica cu preoţia, Gigel Ştirbu a declarat: „Nu discutam politică în biserică. Nu amestecam cele două paliere. Este o perioadă extrem de plăcută, minunată, a vieţii mele. Mi-am început cariera cu o misiune şi sunt mândru de acest lucru”.

„Am luat decizia (n.r. – de a renunţa la preoţie în favoarea politicii) şi am crezut că şi aceasta este tot o misiune în beneficiul semenilor tăi. În definitiv, e greu de crezut, dar şi politica e o misiune. Cine intră în politică intră, sper şi cred, mânat de dorinţa de a face bine pentru concetăţenii săi. Atunci am luat o decizie împreună cu familia mea, m-am consultat şi am luat decizia ca decât să fac două lucruri nu tocmai bine mai bine hotărăsc care e calea mea în viaţă şi nu-mi este ruşine”, a explicat Gigel Ştirbu momentul în care a luat decizia de a intra în politică.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel