Gică Hagi: Nu pot să fac minuni dintr-o dată. Ce nevoi are fotbalul românesc

Gică Hagi a vorbit într-o conferință de presă de după meciul cu Gent despre victoria echipei sale, care a învins-o pe Gent cu 2-1 la Ovidiu, dar și despre situația actuală a fotbalului românesc.

Gică Hagi a mai vorbit și despre nevoile pe care le au echipele din România, pentru a putea trece la un alt nivel și a fi mai competitive.

"Trebuie să fim realiști, la o analiză la cald, am greșit o repriză și asta ne-a scos din Europa. Au un fotbal foarte dezvoltat, foarte bun. Analizăm, învățăm, pentru a vedea ce mai avem de învățat, ce mai avem de facut, am întalnit un club foarte bun, în Belgia sunt echipe foarte organizate, produc jucatori, au bugete foarte mari și atunci cred eu că prima repriză din meciul din Belgia a făcut diferența", a spus Hagi după meciul cu Gent.

"Am încercat, dar a fost foarte greu. Atacanții ar fi trebuit să atace mai mult poarta. Nu am produs destule ocazii, ca atacanții să fie periculoși. Sper să devenim mai buni. Oricum, i-am felicitat în vestiar. În prima repriză nu am fost cum mi-aș fi dorit, repriza a doua a fost mai bună", a mai spus antrenorul și patronul Viitorului.

Trebuie să ne unim și să facem ce trebuie în sport

Gică Hagi crede că este nevoie de mai mulți bani investiți în fotbal pentru a obține perfomanță: "Suntem tineri, suntem mici încă. Râdeați când ziceam. Nu pot să fac minuni dintr-o dată, să fim competitivi în Europa. Ne dorim, vrem, dar nu este ușor. În anumite situații, realitatea arată că trebuie să ne dezvoltăm. Suntem departe de ei, trebuie să construim, să fie cluburile finanțate cum trebuie, pentru a deveni competitivi. În ceea ce mă privește, o să fac tot ce ține de mine să fie mai bine pentru fotbalul românesc."

"După Revoluție ne-am dus în jos la toate capitolele și e păcat. Suntem departe de ei, trebuie să facem lucrurile cum trebuie ca să ajungem din nou la același nivel. Știți că eu zic direct ce cred, trebuie să ne unim și să facem ce trebuie în sport. Trebuie să crezi că poți deveni cel mai bun, dar nu poți să răzbești singur. Poate unii mă vor critica, dar avem nevoie de bugetele pe care le au alții. Trebuie să investim în copii, în tineri, altfel nu vom avea vreo șansă", a mai spus Gică Hagi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel