Gianni Infantino, noul președinte al FIFA. Ce spune Răzvan Burleanu

Italo-elvețianul Gianni Infantino a devenit, vineri, noul președinte al Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), în urma alegerilor desfășurate la Zurich. Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, l-a votat, vineri, pe Gianni Infantino la alegerile pentru președinția FIFA pe care secretarul general al UEFA le-a câștigat, și a subliniat că FRF a fost printre primele federații care l-au susținut pe elvețian.

 
 

''FIFA intră într-o nouă eră, în care își va întări reputația și va construi proiecte sustenabile pentru dezvoltarea fotbalului printr-un alt context al relațiilor cu asociațiile naționale, iar Federația Română de Fotbal intră într-o nouă etapă a relației cu FIFA'', a declarat Răzvan Burleanu.

Gianni Infantino, în vârstă de 45 de ani, este noul președinte al FIFA, cu mandat până în 2019, după ce a câștigat turul al doilea al alegerilor ce au avut loc vineri în cadrul Congresului extraordinar al FIFA de la Zurich. Infantino, cu 115 voturi, i-a depășit pe șeicul Salman bin Ebrahim Al Khalifa, 88 voturi, și pe Prințul Ali Bin Al Hussein, 4 voturi.

Gianni Infantino a devenit, astfel, primul înalt oficial UEFA care va conduce forul mondial de la fondarea organizației continentale în 1954.

Ulterior votului, într-o postare pe site-ul FRF, președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu a precizat: Am fost printre primele federații naționale care și-au manifestat public susținerea pentru domnul Infantino, după anunțul candidaturii sale. Iar poziția noastră a fost bazată pe o analiză atentă, ale cărei concluzii sunt evidente: viziunea și strategia FRF de astăzi, prezente în Planul nostru strategic, s-au regăsit în programul de campanie al domnului Infantino. Am toată convingerea că se vor aplica prin acțiunile care urmează, a afirmat Burleanu.

FIFA intră într-o nouă eră, în care își va întări reputația și va construi proiecte sustenabile pentru dezvoltarea fotbalului printr-un alt context al relațiilor cu asociațiile naționale, iar Federația Română de Fotbal intră într-o nouă etapă a relației cu FIFA, a declarat Răzvan Burleanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel