Gianluigi Buffon se întoarce la naționala Italiei

Portarul Gianluigi Buffon s-a declarat dispus să joace din nou pentru selecţionata Italiei, dacă va fi convocat pentru meciurile cu Anglia şi Argentina, de luna viitoare.

Buffon își anunţase anterior retragerea din Squadra Azzurra, în urma ratării calificării la Cupa Mondială de fotbal din 2018.

"Mă gândeam să plec în vacanţă pentru câteva zile cu familia mea, însă atunci când echipa naţională are nevoie de tine, trebuie să te prezinţi şi nu să dezertezi", a declarat Buffon în cursul emisiunii Tiki Taka, a postului italian de televiziune Mediaset.

Buffon, convocat de interimar


Luni, selecţionerul interimar al Italiei, Luigi Di Biagio, afirmase că i-a propus lui Buffon să revină la echipa naţională. "Nu e drept ca ultimul său meci să fie cel cu Suedia (din barajul pentru CM 2018, pierdut de Italia - n.red.), deci am propus să revină pentru un meci, două sau chiar trei", a spus Di Biagio "Stăm bine la nivel de portari, însă povestea lui Gigi nu trebuie să se termine cu acel meci. Am vorbit cu el. Un jucător ca Buffon nu se poate opri după întâlnirea cu Suedia", a adăugat tehnicianul.

"La cuvintele lui Di Biagio despre mine şi echipa naţională nu mai am nimic de adăugat, decât că am un sentiment de responsabilitate şi loialitate care mă face să simt că trebuie să dau în continuare ceva echipei naţionale în acest moment de tranziţie. Se naşte o nouă echipă naţională, iar primele meciuri nu sunt chiar liniştite, deoarece întâlnim Argentina şi Anglia în deplasare, Consider că unii jucători cu experienţă vor fi utili în prima fază, chiar şi numai pentru a da unele sfaturi celor tineri", a mai spus portarul lui Juventus Torino.

În vârstă de 40 ani, Buffon a disputat 175 de meciuri în cele două decenii în care a îmbrăcat tricoul Squadrei Azzurra, cu care a cucerit titlul de campion mondial în 2006.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel