Ghiță, dovadă azil politic. Daniel Savu: Ne afectează pe toți

Sebastian Ghiță
Sebastian Ghiță

Fostul senator Daniel Savu a comentat documentul prezentat de România TV, care dovedește că Sebastian Ghiță a primit azil politic în Serbia.

Daniel Savu este de părere că justiția română ar trebui să țină cont de decizia judecătorilor sârbi pentru că aceste lucruri ar putea ajunge la urechile liderilor europeni  și ar crea o impresie oribilă despre cum s-a desfășurat justiția în România.

Este o decizie pe care judecătorii sârbi au luat-o pentru a acorda azil politic domnului Sebastian Ghiță, care se bazează pe audierea martorilor din România, pe studierea probelor și probabil că acei judecători au fost îngroziți constatând existența unor fapte extrem de grave omise de procurorii din divizia de elită de la Ploiești. Vorbim despre falsificare de probe, șantajarea martorilor pentru a depune mărturii false. Întrebarea pe care ne-o punem acum în România este de ce mai este menținut mandatul de arestare emis pe numele lui Sebastian Ghiță, din moment ce procurorii care l-au solicitat se află acum în anchetă, inclusiv pentru constituirea de grup infracțional organizat, iar martorii au fost amenințați că vor fi arestați dacă nu declară ce doresc procurorii. Nu cumva acest fapt are legături cu alte dezvăluiri importante despre existența unei rețele de judecători controlați de procurorii DNA de la Ploiești? Această dezvăluire capătă consistență în condițiile tentativelor similare ale procurorilor din Oradea de a pune în dependență judecătorii. 

Poate, mai devreme sau mai târziu, aceste lucruri vor ajunge în Europa și cred că vor crea o impresie deosebită și groaznică despre modul în care s-a desfășurat justiția în România. Pun problema că toate aceste lucruri trebuiesc îndreptate și ar trebui ca justiția din România să țină cont de decizia judecătorilor sârbi, întrucât ne afectează pe toți. , a spus Daniel Savu, prezent prin legătură telefonică, la România TV.

Vezi și: Sebastian Ghiță, dovadă azi politic. Bogdan Chirieac, prima reacție: O mare problemă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel