Ghiță, candidatură. Chirieac, scenariu: Singura problemă

Sebastian Ghiță FOTO: Agerpres
Sebastian Ghiță FOTO: Agerpres

Bogdan Chirieac a analizat, duminică, la România TV, posibilitatea ca Sebastian Ghiță să ajungă europarlamentar. 

Bogdan Chirieac a analizat, astăzi, șansele Partidului România Unită de a obține un scor bun la europarlamentare. Lista PRU este deschisă chiar de Sebastian Ghiță. 

Analistul susține că există șanse ca PRU să obțină un scor important și să repete istoria PRM-ului din vremea în care era condus de Corneliu Vadim Tudor.

"Eu cred că se poate apropia de acele performanțe cu puțin sprijin media și cu o bună organizare în teritoriu. Ideea aceasta a naționalismului ar putea să prindă. În plus, Partidul România Unită nu are nici problemele pe care le avea PRM-ul, anumite derapaje antisemite, xenofobe din vremea lui Corneliu Vadim Tudor. PRU rămâne un partid pro-european, pro-atlantist, dar încearcă să pună, așa cum este și normal, și interesele României în centru. La parlamentarele din 2016 a obținut aproape 3% în două luni de campanie electorală. Sebastian Ghiță este foarte cunoscut în România, are un grad de notorietate ridicat. Este cel care a dat o lovitură devastatoare statului subteran, pe dezvăluirile sale dovedite au căzut generalul Coldea și doamna procuror-șef Laura Codruța Kovesi. Deci provoacă suficientă controversă în așa fel încât să poată fi votat. Singura problemă a partidului rămâne organizarea în teritoriu", a declarat Bogdan Chirieac.

Citește și: Europarlamentare. Sebastian Ghiță, anunț BOMBĂ

"Acest lucru este condamnabil"


Bogdan Chirieac a declarat că acest curent naționalist, la care s-au centrat și anumite partide din România, se bucură deja de un suces important în Europa. 

"În toată Europa este o mișcare naționalistă. De exemplu, în Austria există un guvern ultranaționalist, acolo e extremă dreptă. În Germania, știți foarte bine că sunt viraje către direcția aceasta. Pe de o parte, ceea ce avem noi în zona rezist este mai degrabă extremă stângă, nu este extremă drepta pentru că ei spun toată lumea la pușcărie și să naționalizăm totul. Dar publicul educat, publicul echilibrat, care este majoritar în țara noastră, este pertinent la mesaje naționaliste echilibrate, la modul că suntem europeni, suntem în Uniunea Europeană, dar vrem să fim tratați la fel cum sunt și francezii și germanii și olandezii. Iar aberația asta pe care o face Europa în acest moment, și anume că se ignoră toate dovezile cutremurătoare privind abuzurile din justiția din România, enervează publicul din România pentru că până la urmă românii au văzut înregistrările cu procurorul Portocală. Acele înregistrări sunt total ignorate de domnul Timmermans, de domnul Juncker și alți distinși domni, doamne din Parlamentul European, din Comisia Europeană. Românii îi văd pe toți ca oameni din Bruxelles care nu fac niciun efort să înțeleagă România. Că nu înțeleg, pentru că e diferența culturală prea mare, e de înțeles, dar să nu faci absolut niciun efort să înțelegi situația actuală din România, acest lucru este condamnabil", a anunțat analistul.

Citește și: Dragnea, întrebare pentru Cioloș: "Și mai are multe de spus"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel