Ghinea acuză că este amenințat de Ghiță și Birchall

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a susținut că este amenințat de deputații Ana Birchall și Sebastian Ghiță. 

Cristian Ghinea a acuzat-o, la Digi24, pe Ana Birchall, președintele Comisiei pentru afaceri europene că l-a ameninţat "şi prin sms că o să îmi arate ea mie – nu am înţeles la ce se referă". 

"Ana Birchall abuzează din poziţia pe care o are pentru a hărţui conducerea Ministerului Fondurilor Europene. S-a văzut asta azi la comisie, unde a fost şi Sebastian Ghiţă, care nu avea ce căuta acolo. Potrivit regulamentului, membrii comisiei de control al SRI nu au voie în alte comisii", a declarat Cristian Ghinea. 

"Am anunţat că am trimis la DNA şi de atunci, Jihad!"

Ministrul susține că este amenințat pentru că "Am scos la lumină contracte de 750 milioane de lei în domeniul IT al unor firme controlate de Ghiţă, am trimis săptămâna trecută la DNA un contract de 40 milioane de euro al unei firme controlate prin interpuşi de Sebastian Ghiţă. Am găsit demarat acest control al corpului de control al ministerului, fusese comandat de predecesoarea mea. Raportul spune că achiziţia a fost cu suspiciuni, deci se aplică o corecţie de un sfert, pierdem din start 10 milioane de euro, întrucât achiziţia a fost suspectă. Apoi cadrul modular – acest sistem a fost recepţionat fără a fi testat, ceea ce reprezintă o încălcare flagrantă a procedurilor. Am primit raportul Corpului de control, a doua zi l-am trimis la DNA. Este alegerea ministrului ce face cu acest raport. Dar de ce aş fi oprit eu această anchetă a corpului de control? Am anunţat că am trimis la DNA şi de atunci, Jihad!, domnul Ghiţă personal mă ameninţă, îmi spune fel de fel de chestiuni, azi nu avea dreptul să fie la comisie". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel