Gheorghe Voinea, fost fotbalist, a murit

Doliu
Doliu

Doliu în lumea sportivă din România. Portarul Gheorghe Voinea, cunoscut pentru abilitatea sa excelentă de a apăra penalty-uri, s-a stins din viață. 

Portarul Gheorghe Voinea a murit la vârsta de 65 de ani, la mijlocul acestei săptămâni. Voicea a murit din cauza unor complicații cardiace.

Gheorghe Voinea s-a născut pe 26 septembrie 1952, la București și a început fotbalul la Progresul. La vârsta de 20 de ani a venit la SC Bacău, unde l-a avut coleg pe Aristică Ghiță vreme de trei sezoane, potrivit Cancan.

Voinea s-a remarcat într-un meci care s-a dus în prelungiri și apoi la lovituri de departajare, când a apărat nu mai puțin de șase lovituri de la 11 metri.

Gheorghe Voinea a fost un excelent portar lapenalty-uri. El apăra frecvent șuturile de la 11 metri și, de multe ori, marca de la 11 metri!

Una dintre echipele care i-a căzut „victimă” a fost Poiana Câmpina, la un meci pierdut la Târgoviște, în toamna anului 1980, cu scorul de 6-0.

Unul dintre goluri a fost marcat de Gheorghe Voinea, din penalty, deși pe teren se mai afla atunci și Nicolae Dobrin, care ar fi putut executa. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel