Gheorghe Ștefan 'Pinalty' - o nouă sentință. Dosar de trafic de influență

Gheorghe Ștefan 'Pinalty' a primit o nouă sentință într-un dosar de trafic de influență.

Gheorghe Ștefan, fost primar al municipiului Piatra Neamț, a fost achitat într-unul din dosarele în care a fost judecat pentru finanțarea ilegală a Clubului de Fotbal „FC Ceahlăul". În acest dosar, 'Pinalty' a fost trimis în judecată pentru trafic de influență în decembrie 2017.

Decizia a fost luată, miercuri, de magistrații Tribunalului Neamț, nu este definitivă și poate fi atacată în 10 zile, informează Mesagerul de Neamț. Potrivit procurorilor DNA, fostul edil şi-ar fi promis intervenţia la Hidroelectrica în schimbul sponsorizării echipei de fotbal „FC Ceahlăul" Piatra Neamţ.

Faptele sunt din anul 2010, când „inculpatul Ştefan Gheorghe a pretins de la directorul unei societăţi comerciale cu activitate în construcţii ca aceasta să sponsorizeze echipa de fotbal FC Ceahlăul cu un procentaj de 3% din sumele pe care societatea urma să le încaseze în baza unui contract încheiat cu firma Hidroelectrica SA – Sucursala Hidrocentrale Bistriţa privind un obiectiv de investiţii având ca obiect lucrări hidroenergetice pe râul Siret".

Firma în cauză este SC Construcții Hidrotehnice SA Iași, o societate care apare, prin reprezentanții săi Ioan Careja și Costel Moga, și în dosarul penal de trafic de influență al lui Ionel Arsene, potrivit Mesagerul de Neamț.

Gheorghe Ștefan mai are o condamnare în primă instanță în acest an. Tot pentru trafic de influență. Pe 22 iulie, a fost condamnat de magistrații Tribunalului Bucureşti la 3 ani şi 9 luni de închisoare cu executare în dosarul „Fabrica de Timbre" privind fraudarea Poştei Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel