Gheorghe Stan, noul şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

Mircea F. Cristian / 28 ian 2019 / 16:16
CSM
Descriere foto: CSM

Noul şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a fost ales luni, la CSM.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a validat luni, 28 ianuarie, cu 11 voturi "pentru", noul şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în persoana procurorului Gheorghe Stan.

Gheorghe Stan este inspector-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, numit prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 703/2015.

Anunţul a fost făcut de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, într-o declarație de presă după ședința CSM. Potrivit rezultatelor publicate de CSM, punctajul final al lui Gheorghe Stan a fost 9,33, în timp ce contracandidata sa, procurorul Florena Esther Sterschi, a obţinut 8,33. Florena Esther Sterschi asigură în prezent interimatul la conducerea secţiei speciale.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie şi-a început activitatea pe 23 octombrie 2018, având competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv judecătorii şi procurorii militari şi cei care au calitatea de membri ai CSM. Secţia a preluat dosarele care îi vizează pe magistraţi aflate în lucru la DNA şi la alte unităţi de Parchet, precum şi dosarele soluţionate.

Citește și:

DIICOT, funcţii de conducere. CSM audiază candidaţii

Onea, decizie de ULTIMĂ ORĂ de la CSM