EXCLUSIV  Gheorghe Iancu: El ar fi trebuit să fie PREMIER al României! I s-a propus funcția. Este o elită

Guvern
Guvern

Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului, a vorbit în cadrul Programului național de conferințe inițiat de Marea Lojă Națională din România împreună cu Academia Română, intitulat „Viitorul României”.

Subiectul de marți, 5 martie, a fost rolul și locul elitelor în conducerea statelor democratice.

Gheorghe Iancu a vorbit despre omul care ar fi trebuit, în opinia lui, să fie premier al României. 

"De regulă, elitele nu sunt cooptate în conducerea statelor democratice, ci în activitatea de susținere, dar în niciun caz de conducere. Exemplele sunt infinite. De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că aceștia din urmă își vor impune opiniile lor elitelor.

Conducătorilor nu le convine acest lucru, mai ales celor aleși care spun că fiind aleși ai poporului... devin și elite. Treaba aceasta este puțin probabilă. Nu înseamnă că nu există așa ceva, dar vă spun că este posibil ca și în cazul celor aleși să existe elite. Conducătorii sunt aleși de popor, aceștia din urmă gândesc, de multe ori, pe moment. Sunt și excepții”, a zis Gheorghe Iancu în cadrul evenimentului difuzat în exclusivitate pe DC News.

Numele premierului

”Vă voi da un exemplu care mi s-a părut că nu a fost redat atât de mult pe cât trebuia să fie. Nu este în conducerea statului, cu toate că i s-a promis sau i s-a propus - mai bine zis - să fie premier și anume Călin Georgescu. Este președintele Grupului de la Roma. Este o elită. Dumnealui nu mă cunoaște. Mi s-a părut că este nu doar o elită, ci deasupra acestora. Statul nostru ar fi câștigat foarte mult dacă l-ar fi avut în conducere. Rar văd academicieni sau oameni de știință angrenați în mjrele politice. N-am prea văzut așa ceva cu câteva excepții", a mai zis Gheorghe Iancu.

VEZI ȘI:  Grațierea, cea mai sigură soluție pentru Kovesi

Răspunsul complet al fostului Avocat al Poporului poate fi urmărit aici:

Iată evenimentul:

Cine este

Călin Georgescu a fost în perioada 1997-2013 director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă. Din 2013, este preşedinte al Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma.

Clubul de la Roma este o organizaţie al cărei scop este să supună atenţiei întregii lumi aspecte referitoare la viitorul planetei. Organizaţia este formată din oameni de ştiinţă, economişti, oameni de afaceri, înalţi funcţionari publici, şefi de stat şi foşti şefi de stat din întreaga lume.

În presă, numele lui Călin Georgescu a fost vehiculat pentru funcţia de priemier în noiembrie 2015, după tragedia de la Colectiv şi căderea Guvernului Ponta. 

VEZI ȘI: BOMBĂ de la Bruxelles, procuror-șef european. Se solicită RELUAREA procedurii în cazul Kovesi



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel