EXCLUSIV  Gheorghe Dincă, doi avocați în 13 zile. Tonel Pop: ”Poate au vorbit ce nu trebuie”. Lucian Bolcaș: Cine poate denunța contractul

Gheorghe Dincă a avut, de la începutul anchetei din Caracal, mai mulți apărători din oficiu. 

Cine i-a schimbat? Cine a numit alți avocați? 

Articolul 91 din CPP scrie că, dacă nu și-a ales un avocat, ”suspectul sau inculpatul nu şi-a ales un avocat, organul judiciar ia măsuri pentru desemnarea unui avocat din oficiu.” Apărătorul din oficiu își încetează activitatea când este ales un avocat, plătit de inculpat, dar și când ”avocatul ales lipseşte nejustificat, nu asigură substituirea sau refuză nejustificat să exercite apărarea, deşi a fost asigurată exercitarea tuturor drepturilor procesuale”. 

”Poate au vorbit ce nu trebuie”

Ce s-a întâmplat în cazul Caracal, cum a ajuns Gheorghe Dincă să aibă mai mulți apărători din oficiu, este un semn de întrebare. Această enigmă este adâncită de declarația de astăzi a avocatului familiei Luizei, Tonel Pop, care a afirmat, în urma unui conflict cu anchetatorii de la fața locului: ”Pe mine m-au amenințat că dacă cumva vorbesc cu presa sau fac cum au făcut ceilalți avocați, o să am aceeași soartă. Mi-au spus că dacă voi face ca ceilalți avocați și dacă voi avea aceeași atitudine mă vor elimina și voi avea probleme., ”Poate au vorbit ce nu trebuie, habar n-am” - despre ceilalți avocați. ”Are mulți avocați din oficiu" a mai remarcat avocatul Pop. 

Cele trei situații în care poate schimbat un avocat din oficiu

Avocatul Lucian Bolcaș a explicat, pentru DCNews, că un avocat din oficiu poate fi schimbat în următoarele condiții: 

”Orice fel de inculpat sau orice fel de parte poate să denunțe orice fel de contract, chiar din oficiu, cu avocatul său. Poate să decidă avocatul pentru anume motive, care sunt prevăzute  în legea avocaturii, privind contractul de reprezentare a clientului. În al treilea rând, poate decide și conducerea baroului care l-a delegat.”

Lucian Bolcaș a mai spus că ”extraordinar de multă muncă în cazul Caracal, trebuie să fii dedicat numai acestei cauze și, chiar și așa, te copleșește activitatea, fiind zeci de anchetatori, zeci de acte de urmărire penală, iar avocatul nu poate fi prezent la toate”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel