Gheordunescu: Suntem în toate ziarele din Europa. România a început să existe

Ministrul plenipontețiar Mircea Gheordunescu, fost adjunct al directorului SRI (1997-2001), apoi consul general al României la Milano (2002-2007), a vorbit la dezbaterea de joi organizată de Marea Lojă Națională din România, sub titlul ”Viitorul României”, despre momentele care au adus țara noastră pe harta Europei.

Mircea Gheordunescu a vorbit în cadrul conferinței transmise în LIVE de DCNews despre eforturile extraordinare pe care le-a făcut diplomația română pentru ca țara noastră să îndeplinească toate condițiile pentru a adera la UE:

”Marea problemă pe care o avea România, până la aderare, vă spun sincer era că... România nu exista! Mai rău decât că se vorbea de rău de România! Nu exista! Nici în titlurile ziarelor. Ei, din acele momente, România a început să existe. Astăzi, cu toate poveștile pe care le avem, să știți că suntem prezenți în toate ziarele importante din Europa”, a spus Mircea Gheordunescu.

Președinția rotativă poate fi un moment extrem de profitabil pentru țara noastră, a remarcat Mircea Gheordunescu:

”Și acum vreo două săptămâni, mi s-a întâmplat o chestie extraordinară: am ajuns câteva zile în Argentina și să știți că am auzit lume care, în afară de Hagi, Nadia Comăneci sau Dracula, știa că România are președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. România există. Și de aici cred că pleacă importanța acestei președinții rotative pe care putem să o folosim și să o exploatăm. Este momentul în care putem să expunem Europei întregi exemple de europenism mai tari decât alte țări europene. Și vă dau câteva exemple: Dobrogea ca spațiu multietnic, multicultural, multireligios este un exemplu european; Timișul la fel; Clujul este singurul loc din lume unde există cinci episcopii pe o rază de mai puțin de 1 kilometru. Europenii trebuie să știe aceste lucruri”, a mai spus ministrul.

El și-a încheiat intervenția cu un îndemn pentru români: ”Eu zic că noi, fiecare, putem îndemna oamenii să meargă la vot la alegerile europarlamentare pentru că am fi un exemplu de europenism pentru Europa. Și eu zic că împreună, cu frăție și cu armonie, putem face ca din acest moment al României să fie un moment favorabil pentru noi și pentru copiii noștri”.

Citește și: Viitorul României, o nouă dezbatere esențială

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel