Germania. Unul din cei doi piloţi ai avioanelor Eurofighter prăbuşite a decedat

Unul din cei doi piloţi ai avioanelor militare de tip Eurofighter implicate luni într-o coliziune aeriană deasupra landului Mecklenburg - Pomerania Inferioară a decedat, au confirmat forţele aeriene germane, transmit dpa, AFP şi Reuters. 

Celălalt pilot, care s-a paraşutat în siguranţă, a fost găsit în viaţă între crengile unui copac şi primeşte îngrijiri medicale, a indicat aceeaşi sursă. Forţele aeriene germane confirmaseră anterior că două avioane Eurofighter s-au prăbuşit în nord-estul ţării, după ce s-au ciocnit în aer.

Cele două aparate de zbor, fără arme la bord, au intrat accidental în coliziune în timp ce luau parte la o manevră de luptă aeriană deasupra regiunii lacurilor din Mecklenburg, a precizat Bundeswehr-ul. Incidentul a fost raportat în jurul orei locale 14.00 (12.00 GMT) de pilotul unul al treilea Eurofighter implicat în manevră, care a văzut de la distanţă două paraşute căzând spre sol. Avioanele s-au prăbuşit la o distanţă de circa 10 km unul de celălalt.

Postul de radio local Ostseewelle, care a relatat primul despre accident, a postat pe site-ul său imagini video trimise de un ascultător în care se văd doi nori de fum ridicându-se dintr-o zonă împădurită, la câţiva kilometri distanţă.

Detalii privind circumstanţele producerii coliziunii nu sunt disponibile deocamdată. Cele două aparate aparţineau escadronului 73 de la baza aeriană Laage, în apropiere de Rostock, unde sunt instruiţi toţi piloţii celor 140 de avioane Eurofighter ale forţelor aeriene germane. Aproximativ 400 de aparate Eurofighter - un avion de vânătoare bi-motor fabricat de un consorţiu format din Airbus, BAE Systems şi Leonardo - se află în dotarea forţelor armate din diferite state.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel