Germania: Suspectul în cazul asasinării politicianului Walter Lübcke şi-a recunoscut fapta

Suspectul arestat în ancheta privind asasinarea politicianului german Walter Lübcke, la începutul lunii iunie, şi-a recunoscut crima, au anunţat miercuri mai mulţi parlamentari germani, după o reuniune specială a comisiei pentru afaceri interne a Bundestagului, transmite dpa.

Parlamentarii respectivi, care l-au citat pe procurorul federal general Peter Frank, au menţionat că suspectul are 45 de ani şi se numeşte Stephan E. Acesta a recunoscut că l-a ucis pe Walter Lübcke (65 de ani), preşedintele districtului Kassel din landul Hesse.

La primele ore ale zilei de 2 iunie, Lübcke fost găsit mort pe terasa casei sale din Wolfhagen, de la marginea oraşului Kassel.

Ministrul de interne german Horst Seehofer a afirmat săptămâna trecută că asasinarea lui Walter Lübcke l-a convins să înăsprească măsurile de securitate la toate nivelurile. Este datoria noastră să facem orice este posibil omeneşte pentru a proteja pe oricine este ameninţat. Insultele, calomniile şi incitarea trebuie să fie stopate online şi offline, a declarat Seehofer pentru grupul media Funke.

Membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), Walter Lübcke a condus timp de 10 ani consiliul regional din Kassel, o autoritate administrativă intermediară între landul Hesse şi comunele acestuia. El a fost, de asemenea, deputat în parlamentul regional.

În octombrie 2015, după decizia cancelarului Angela Merkel de a deschide frontierele Germaniei pentru sute de mii de irakieni şi sirieni, Walter Lübcke a apărat drepturile refugiaţilor, ceea ce a atras reacţii dure din partea extremei drepte, care l-a numit trădător şi a făcut publică adresa domiciliului său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel