Germania se opune unor reglementări de mediu. Refuză cerințe mai stricte

Germania se opune cerinţelor mai stricte ale Uniunii Europene pentru maşini.

Guvernul de la Berlin şi ministrul german al Mediului, Svenja Schulze, nu sunt în favoarea unor reglementări de mediu mai stricte pentru flota de maşini din Uniunea Europeană, a anunţat luni un purtător de cuvânt al ministerului, transmite DPA, scrie Agerpres. 

"Doar de anul trecut avem noi niveluri ale emisiilor, ele sunt foarte ambiţioase. Ele rămân", a explicat oficialul german. Aceasta a adăugat că "Ministerul Mediului nu vede necesitatea unor renegocieri. Dacă se doreşte includerea noilor limite în Pactul ecologic european (Green Deal), va trebui să se discute cu toate statele membre UE".

Plan de investiții pentru Pactul ecologic european

Separat, un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei, Peter Altmaier, a atras atenţia asupra recentei înăspriri a cerinţelor, spunând că acum trebuie să existe certitudine pentru obiectivele planificate, astfel încât restructurarea în sectoarele economice să reuşească.

Luna trecută, Comisia Europeană a prezentat planul de investiţii pentru Pactul ecologic european, care va mobiliza investiţii publice şi va contribui la deblocarea de fonduri private prin intermediul unor instrumente financiare ale Uniunii Europene, în special InvestEU, ceea ce ar duce la investiţii în valoare de cel puţin 1.000 de miliarde de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel