Germania, renunță la o măsură impusă de situație MAJORĂ

Federaţia germană a companiilor aeriene a anunţat vineri că renunţă la regula prezenţei permanente a două persoane în cabina de pilotaj, măsură luată după catastrofa aeriană petrecută în martie 2015, când un copilot al companiei Germanwings a prăbuşit intenţionat avionul în Alpii francezi după ce comandantul a ieşit din cabină, transmite AFP. 

În urma unor evaluări suplimentare, companiile aeriene germane au considerat că această regulă în practică nu sporeşte securitatea zborurilor, mai ales din cauza faptului că ea autorizează accesul sporit în cabina de pilotaj. 

Agenţia Europeană pentru Securitate Aeriană (EASA) a relaxat încă din vara anului trecut recomandarea privind prezenţa permanentă în cabina de pilotaj a două persoane, adoptată după prăbuşirea avionului Germanwings, noua recomandare menţionând că operatorii aerieni pot decide de la caz la caz asupra riscului ca un singur membru al echipajului să rămână în cabina de pilotaj. 

Această evaluare a riscurilor a determinat acum companiile aeriene germane să renunţe la aplicarea respectivei reguli, care presupunea ca atunci când unul dintre cei doi piloţi părăseşte pentru scurt timp cockpit-ul, acolo să fie prezent unul dintre membrii echipajului de cabină. În schimb, operatorii aerieni germani vor înăspri controalele psihologice şi toxicologice pentru piloţi. 

Pe 24 martie 2015, un avion Airbus A320, care efectua un zbor între Barcelona şi Koln, a fost prăbuşit în mod deliberat în Munţii Alpi de copilotul Andreas Lubitz, 149 de persoane pierzându-şi viaţa. Ulterior s-a aflat că el urmase timp de mai mulţi ani tratamente pentru tulburări psihice, întrerupându-şi în anul 2009 cursurile de pilotaj în urma unui grav episod depresiv pe care l-a adus la cunoştinţa societăţii Lufthansa. Dar în ziua tragediei se afla în concediu medical în urma unui alt episod depresiv, însă de data aceasta nu a mai informat compania, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel