Germania regretă deja ieșirea Marii Britanii din UE

Şeful Autorităţii germane de Supraveghere în Domeniul Financiar (BaFin), Felix Hufeld, regretă deja absenţa Marii Britanii din sfera reglementării financiare a Uniunii Europene, transmite Bloomberg. 

"Regatul Unit ne lipseşte chiar din acest moment. Este o dinamică destul de diferită la evenimentele particulare dacă Marea Britanie este sau nu prezentă. De aceea spun: Îmi lipsiţi deja, tipilor!", a afirmat Felix Hufeld, preşedintele BaFin, într-un discurs rostit la Londra. 

Brexit este cea mai mare lovitură pentru integrarea europeană, a declarat şeful Autorităţii germane de Supraveghere în Domeniul Financiar. Acum Europa trebuie să se uite spre viitor şi să construiască o fundaţie pentru lumea post-Brexit, care "cu certitudine nu va fi o sarcină uşoară", a explicat Hufeld. 

Hufeld a discutat situaţia caselor de clearing, o industrie lucrativă pentru Londra, care a devenit un subiect de dispută după votul privind ieşirea Marii Britanii din UE. 

Şeful BaFin a reafirmat necesitatea ca autorităţile de supervizare ale UE să aibă acces la casele de clearing cu sediul în Londra şi a avertizat împotriva fragmentării pieţei. 

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat că Banca Centrală Europeană va insista ca operaţiunile de clearing în euro să se efectueze în interiorul zonei euro. După Brexit, BCE vrea să-şi impună şi politica în domeniul caselor de clearing, o poziţie pe care Marea Britanie a putut să o conteste până acum, ceea ce va diminua influenţa sectorului financiar londonez. 

Casele de compensare îndeplinesc funcţia de contraparte centrală şi au drept rol principal garantarea obligaţiilor ambelor părţi asumate cu ocazia tranzacţiilor cu derivate. În acest fel, casele de compensare asigură securitatea operaţiunilor între vânzători şi cumpărători. 

Hufeld a avertizat asupra sporirii riscului ca în negocierile privind Brexitul să se ajungă la "marginea prăpastiei", iar la sfârşitul lunii martie 2019 să nu existe niciun cadru legal pentru viitoarele relaţii dintre Regatul Unit şi UE.

Există riscul ca serviciile financiare să nu poată funcţiona, iar deciziile privind relocarea ar trebui luate la începutul anului viitor, susţine preşedintele BaFin.

[citeste si] 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel