Urmărește emisiunea live


Germania: Rata de infectare cu SARS-CoV-2 atinge noi cote. Noi restricții de luni

Angela Merkel le-a cerut germanilor neimunizaţi să-şi facă vaccinurile cât mai repede posibil, după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a atins noi maxime în Germania.

Centrul de control al bolilor din Germania a anunțat că rata de infectare în țară a crescut la 277 de cazuri noi la 100.000 de locuitori în şapte zile, faţă de 263 cât era în ziua precedentă. Institutul Robert Koch confirmă existenţa mai multor focare de infecţie.

Cele 228 de decese din ultima săptămână au ridicat totalul Germaniei la 97.617 morţi asociate Covid-19.

Cancelarul Angela Merkel a făcut apel la populaţie să înţeleagă pericolul la care se expune şi a încurajat vaccinările.

„Dacă luptăm împreună, dacă ne gândim să ne protejăm şi să avem grijă de ceilalţi, ne putem salva ţara în această iarnă. Vaccinarea completă este şansa reală de a întrerupe valul sever de toamnă şi iarnă al pandemiei”, a declarat Angela Merkel.

Merkel şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la numărul mare de pacienţi aflaţi la terapie intensivă şi la creşterea numărului de decese, în special în regiunile cu rate scăzute de vaccinare.

Vezi și: O nouă variantă de Covid, identificată în Franța, cu mutații nemaivăzute în proteina Spike

„Realitatea este că suntem deja pe punctul de a pierde controlul în unele zone fierbinţi. Nu mai ştim cum să controlăm focarele de infecţie în şcoli” a declarat Heinz-Peter Meidinge, liderul Asociaţiei Profesorilor Germani.

În total, Institutul Robert Koch a raportat 4.844.054 de infectări cu coronavirus în Germania de la izbucnirea pandemiei. Numărul total real este probabil mult mai mare, în condiţiile în care numeroase cazuri nu sunt recunoscute sau înregistrate, scrie dpa, citată de Agerpres. Rata de vaccinare în Germania a ajuns la aproximativ 67%, persoane vaccinate cu schemă completă.

Germania impune  noi restricții 

Autoritățile de la Berlin au decis impunerea primelor măsuri pentru a stopa răspândirea virusului SARS-CoV-2. Începând de luni, Berlinul interzice persoanelor nevaccinate accesul în  mai multe spații interioare, precum restaurante, baruri, saloane de coafură și săli de sport. 

În conformitate cu noile reguli impuse, doar persoanele care au fost vaccinate complet şi cele care pot dovedi că s-au vindecat de această boală pot avea acces în spaţii de agrement şi alte locuri, relatează AFP. Această decizie a fost luată ca urmare a numărului crescut de cazuri de coronavirus şi a presiunii în creştere asupra unităţilor de terapie intensivă, a explicat, într-un comunicat, Senatul din Berlin.

Teatrele, muzeele şi evenimentele în aer liber care găzduiesc peste 2.000 de persoane, cum ar fi meciurile de fotbal, nu vor fi accesibile pentru adulţii nevaccinaţi. Minorii şi adulţii care nu pot fi vaccinaţi împotriva COVID-19 din motive de sănătate nu vor fi afectaţi de aceste noi restricţii, un test negativ fiind suficient pentru aceştia.

Între timp, companiile au fost încurajate să le solicite angajaţilor să lucreze mai mult de acasă şi să limiteze prezenţa la birou la 50% din personal.

Măsurile anunţate de Senatul din Berlin sunt printre cele mai severe luate vreodată în Germania, care a doborât în mod repetat în ultimele zile recordul de noi infecţii zilnice cu coronavirus, mai scrie sursa citată de Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel