Germania, poziționare clară după vizita lui Erdogan

Germania a păstrat aceeași poziție în relația cu Turcia deși Recep Tayyip Erdogan a fost prezent la discuții cu omologul său Frank Walter Steinmeier.

Vizita de stat pe care preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a început-o joi la Berlin nu reprezintă o normalizare a relaţiilor tensionate dintre cele două ţări, a indicat preşedintele german Frank Walter Steinmeier, transmite dpa.

"Această vizită nu este expresia normalizării", a spus Steinmeier, pentru a adăuga: "Suntem departe de aceasta, dar ar putea fi un început".

Mesaj contrar celui transmis de Erdogan

Preşedintele german a făcut apel totodată la măsuri vizibile în favoarea drepturilor politice în Turcia. "Nu putem accepta presiunile asupra media, asupra sistemului judiciar şi a sindicatelor şi nu le vom accepta", a subliniat Frank Walter Steinmeier.

"Primul obiectiv al acestei vizite este de a pune definitiv capăt perioadei (de tensiuni) pe care relaţiile noastre bilaterale a traversat-o în ultimii ani", a spus duminică Erdogan înainte de a pleca spre SUA, de unde a sosit joi la orele prânzului la Berlin.

În această primă vizită de stat în Germania de la alegerea sa ca preşedinte în 2014, Erdogan urmează să fie primit de cancelarul Angela Merkel, dar şi de preşedintele Steinmeier. El va inaugura apoi sâmbătă Moscheea din Koln, finanţată de o organizaţie turcă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel