Germania - Opere realizate de 43 de artiste înainte de 1919, prezentate în cadrul unei expoziţii la Berlin

Lucrări realizate de femei-artist înainte de 1919 vor fi prezentate începând de vineri în cadrul unei expoziţii la Alte Nationalgalerie din Berlin, cu titlul "Kampf um Sichtbarkeit" ("Bătălia pentru Vizibilitate"), relatează dpa.

Vor fi expuse 60 de picturi şi sculpturi realizate de 43 de artiste pe parcursul a 140 de ani, toate create înainte de 1919. Expoziţia va rămâne deschisă până pe data de 8 martie anul viitor. Toate lucrările se află în posesia Alte Nationalgalerie.

Femeile nu au fost admise la Academia de Arte Plastice din Berlin până în 1919, " însă deţinem o mulţime de lucrări din perioada de dinainte', a declarat directorul muzeului Ralph Gleis. Acest lucru ridică întrebarea: "Ce au făcut femeile pentru a putea deveni artişti?", a completat el.

Printre lucrările expuse se numără picturi realizate de Caroline Bardua, Elisabeth Jerichau-Baumann şi Sabine Lepsius. De asemenea, sunt prezentate lucrări ale unor artiste care au fost neglijate, precum sculptoriţa norvegiană Ambrosia Tonnesen, pictoriţa Vilma Parlaghy sau artista rusă Natalija Goncarova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel