Germania nu vrea război cu Siria

angela merkel
angela merkel

Cancelarul Angela Merkel a declarat că Germania nu va lua parte la o posibilă acţiune militară în Siria.

Angela Merkel a căutat să lămurească lucrurile în privinţa Siriei. Mai precis, a poziţiei pe care Germania, cea mai puternică economie a Uniunii Europene, o are faţă de un amestec în războiul din Siria. "Germania nu va lua parte la o posibilă acţiune militară în Siria", a spus şeful guvernului federal, cu ocazia unei conferinţe de presă în Berlin, unde a participat împreună cu premierul Danemarcei, Lars Lokke Rasmussen.

[citeste si]

Armele chimice, de neacceptat

Dând dovadă de echilibru, aşa cum a procedat de când conduce guvernul, Angela Merke a ţinut să precizeze că "Germania va fi cu ochii ţintă pe tot ce se petrece ăn Siria", întrucât este un adevărat focar, care tulbură viaţa planetei.

De asemenea, Merkel a precizat că ţara sa nu este de acord cu utilizarea armelor chimice: "Utilizarea armelor chimice nu este de acceptat. Există o largă paletă de a pedepsi astfeld e acţiuni şi credem că vom găsi mijloacele potrivite", a punctat cancelarul german.

În acest fel, Germania se separă de aliatul său tradiniţional din UE, Franţa, care a anunţat, prin vocea preşedintelui Emmanuel Macron, că regimul de la Damasc trebuie pedepsit fără discuţie. Întreaga omenire este din ce în ce mai alarmată de posibilitatea izbucnirii unui al treilea război mondial, prin diferendul dintre cele două superputeri, SUA şi Rusia, în ceea ce priveşte Siria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel